Turizmcilerin Sezon Beklentisi Büyük

EGEOLAY/Bu yıl gerçekleştirilen aşılama çalışmaları ile birlikte sezondan beklentilerinin yüksek olduğunu belirten Bodrium Otel & SPA Müdürü Yiğit Girgin, özellikle Mayıs ayı itibariyle iç ve dış pazardan turist yoğunluğu beklediklerini söyledi.

Turizmcilerin Sezon Beklentisi Büyük
Editör: Ege Olay
12 Mart 2021 - 09:50
Turizm ve yeme içme sektörünün 2020 yılında öngörülemeyen pandemi nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiğini fakat bu duruma hızlı şekilde adapte olduklarını ifade eden Girgin, aşılama faaliyetleri düzenli bir şekilde yapılırsa bu yıl daha yüksek turist sayısına ulaşılabileceğini dile getirdi.

Yiğit Girgin, “ Geçtiğimiz yıl beklediğimizden daha iyi bir sezon geçirdik. İlk kapanmadan sonra gördük ki konaklama ve yiyecek içecek sektörü hızlı bir şekilde değişime adapte olabildi. Kasım ayında tekrar bir kapanma gerçekleşti. Otelimizi konaklama bazında açık tutarak hizmete devam ettik. İç pazarda bir şekilde çarklar dönüyor. İnsanlar işleri ve ihtiyaçları doğrultusunda seyahat ediyor, konaklıyor ve yemek yiyor. Sektör olarak açık kalan oteller Bodrumda beklentilerin üzerinde bir kış sezonunu geçirdiğini gözlemliyoruz. Kimileri kapılarını açmadı, bu süreyi yeni sezona hazırlık yapmak için değerlendirdi. Sektörün beklentisi de Mart ayında kısmı serbestlik sağlanmasıydı. Öyle de oldu, çünkü hayat devam ediyor, işletmeler de bir şekilde ayakta kalmalı. Özellikle restoran işletmecilerinin paket servis ile ayakta durmaları çok zordu. Ancak Mart ayında alınan tedbirler sıkı uygulanarak devam ederse başarılı olabiliriz. Herkes bu süreçten dersler alarak eski günlere geri dönme arzusunda. Yaz aylarına yaklaştıkça bu sürecin daha da rahatlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

YAZA DOĞRU HAREKET BAŞLAYACAK

İç turizmin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sektöre hareket getireceğini kaydeden Yiğit Girgin, Nisan-Mayıs aylarında havaların güzel gitmesiyle birlikte sezon yoğunluğunun başlayacağını söyledi.

Girgin, şöyle devam etti: “Dış turizm ise tamamen havayollarına bağlı. Uçakların yerde kalması da çok maliyetli olduğu için havacılık sektörü de hareketlenmeli. Bunun yanı sıra Ülkemizdeki ve dünyadaki vakaların seyri çok önemli. Vaka artışının yüksek gitmesi daha vahim bir sonuca neden olabilir. Tüm sektörler olarak İşletmecisinden müşterisine kadar bu duruma sahip çıkıp hem madden, hem de sağlık açısından rehavete kapılmadan gerekli tedbirleri yerine getirmeliyiz. Her şey yolunda giderse Haziran ayı itibariyle dış pazarın açılacağını görüyoruz. Geçen seneki rakamlara istinaden Ciddi bir rakam artışıyla ülkemizde Ege ve Akdeniz bölgesinin geçen seneden daha iyi olacağını düşünüyorum. Bölgemiz geçen sezonda %70 daraldı. Turist sayısı 900 binlerden 200 binlere düştü. 400 - 500 bin yabancı turist potansiyeli var. Eğer her şey yolunda giderse iç piyasa da sektörleri destekleyecektir. İnsanların tatile olan ihtiyacı bu beklentileri artırıyor. Ama tabii ki Rakamsal verileri net olarak kestirmek şu anda zor”

ALTERNATİF TURİZM SEÇENEKLERİ İLGİ GÖRECEK

İnsanların kalabalık ortamlardan uzak kalmaya devam edeceklerini ifade eden Bodrium Otel & SPA Müdürü Yiğit Girgin, pandemi nedeniyle alternatif turizm seçeneklerinin ve butik işletmelerin tercih edilmesinin söz konusu olduğunu vurguladı.

Girgin, şu bilgileri verdi: “Teknoloji sayesinde uluslar arası etkileşim çok hızlı ve yüksek. Gezginler globalde yaşadığı deneyimi yerelde de yaşamak istiyor. İtalya'da gördüğünü Bodrum'da da görmek istiyor. Lokal pazarın ve tarihi değerlerin keşfedilmesi için Bodrium Otel & SPA olarak bir takım aktiviteler gerçekleştirdik. Doğa turizmi için sonbahar - ilkbahar dönemi daha uygun. 12 ay boyunca alternatif turizm kaynakları burada mevcut. İnsanlar daha bireysel alanları tercih ederek kalabalıktan kaçıyor. Bir doğaya kaçış söz konusu. Her yerin açılmasının ardından yazla birlikte deniz kum güneş turizmi de tekrardan ortaya çıkacak olsa da, İnsanlar artık bu yıldan sonra deneyimlerini tartıya koyup hangisinin kendisi için daha uygun olduğunu seçecekler. Geçen sene zorunlu olarak yaptıkları bazı tercihleri bu yıl bilinçli olarak seçeceklerini düşünüyorum. Bodrum olarak biz bunu elimizdeki doğal kaynaklar ve değerlerimizle rahatlıkla yapabiliriz. Doğal ve etnik güzelliklere, Leleg yolu, Karya yolu, tarihi Myndos kapısı gibi tarihi zenginliklere sahibiz. Pandemi bize özümüze dönüşü her anlamda gösterdi. Alternatif turizmin önemini de herkese tekrar hatırlattı”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum