Turizm Sektörü Temsilcileri BODER Standında Buluştu

EGEOLAY/Travel Turkey İzmir fuarına katılan Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Difference Tour ile kurdukları standda acenteler, otel yöneticileri ve sektör paydaşlarını ağırladı.

Turizm Sektörü Temsilcileri BODER Standında Buluştu
Editör: Ege Olay
04 Aralık 2021 - 13:27
İzmirde sektör buluşması için önemli bir zemin hazırladıklarını ve workshop çalışmaları gerçekleştirdiklerini dile getiren BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz, turizm sektörünün gelişimi için her platformda yer almaya çalıştıklarını söyledi.

Gelecek sezondan umutlu olduklarını ifade eden Dengiz, acente ve otelcilerle 2022 yılında yapılması gerekenleri masaya yatırdıklarını ifade etti.

Ömer Faruk Dengiz, “Yurtdışı bağlantılı seyahat acenteleri ve Milas Bodrum Havalimanı yetkilileri ile görüştük. 2022 yılında daha iyi ve yüksek bir turist akışı bekliyoruz. Yeni sezon için beklentimiz büyük olmakla birlikte temkinli hareket etmek zorundayız. Artan döviz kurları ve yeniden artan Covid19 vakaları önümüzde bir belirsizlik olarak durmaya devam ediyor. Otel ve konaklama sektörü bütün bunlara rağmen en uygun fiyat kalite performansını sağlayacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.

SEZON ERKEN BAŞLAYABİLİR

Önümüzdeki yaz sezonunun her şey yolunda giderse Nisan ayı başında sezonun açılmasını beklediklerini dile getiren Ömer Faruk Dengiz, “ Bu yıl zor olsa da başarılı bir sezonu geride bıraktık. Normalde kış aylarında 20 kadar otel açık kalırken bu sene 60 civarı otel hizmet vermeye devam ediyor. Bodrum Belediyesinin düzenlediği sokak festivalleri, konserler, gösteriler ve yılbaşı programlarıyla hareketlilik devam edecek. Bodrumda 12 ay boyunca turizm yapılabileceğine inanıyoruz. Burada bir diğer önemli konu da döviz artışının otel maliyetlerini de etkiliyor. Şu anda bizim için en önemli konu fiyat istikrarı böylece biz de kendi sezon maliyetlerimizi çıkarabilir ve fiyatlama yapabiliriz. Şu anda erken rezervasyon kampanyaları da başladı. Tatil yapmak isteyenleri bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyorum. Önümüzdeki yıl 2019 rakamlarını yakalayabileceğimizi düşünüyorum”

SEKTÖRÜN GELİŞMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Turizm sezonunu değerlendiren BODER Genel Sekreteri Yiğit Girgin, 2021 yılında beklentilerine ulaştıklarını, 2020'nin ise iki katı bir kapasiteye ulaştıklarını söyledi.

Girgin, sözlerine şöyle devam etti: “BODER ve Difference Tour birlikte ortak bir stantta hareket ederek turizm sektörü paydaşlarına görüşme ortamı sağladık. İlk defa Travel Turkey Fuarına katılıyoruz, sektöre destek olmak için buradayız. 2021 yılında özellikle yerli turistlerin rağbet etmesi sonucunda Temmuz Ağustos aylarında yüzde 100'e varan doluluk oranları yakaladık. Eylül ortasına kadar hareketlilik devam etti. Şu an için 2022 yılı özelinde, 2019'u geçen bir sezon öngörüsüne sahibiz ve olumlu yönde planlamalar mevcut. Bir aksilik olmazsa bazı operatörlerin Mart sonunda uçakların kalkmasını planladığı bilgisini aldık. Tüm gelişmeleri takip etmekle beraber, Covid19'un yeni varyantının Avrupa ülkelerindeki karşılığı ne olacak yeni kısıtlamalar yaşanacak mı hep birlikte göreceğiz. Temkinli olmakla beraber, her şeye rağmen umutluyuz yeni sezon için hazırlıklarımızı da sürdürüyoruz”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum