Turizm Sektörü İçin Mesleki Eğitim Seferberliği Başladı

EGEOLAY/Milli Eğitim Bakanlığı, Bodrumda turizm otelcilik alanındaki insan kaynağı ihtiyacına cevap vermek adına başlattığı mesleki eğitim seferberliği için düğmeye bastı.

Turizm Sektörü İçin Mesleki Eğitim Seferberliği Başladı
Editör: Ege Olay
30 Aralık 2021 - 12:08
Milli Eğitim Bakanlığı ile Bodrum Otelciler Derneği (BODER) arasında yapılacak olan ortaokul veya lise mezunu/ terk durumundaki gençlere yönelik "Mesleki eğitim ve işbirliği protokolü" Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve BODER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Dengiz tarafından imzalandı.
BODER Yönetim Kurulu Başkanı Dengiz, bu protokolün, taraflar arasında otelcilik alanında ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünü yetiştirmek ve mevcut çalışanların Kalfalık Belgesi, Ustalık Belgesi ve Diploma almaları için yapılacak olan eğitim faaliyetlerine ilişkin usul ve esasları kapsadığı bilgisini verdi.

NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI

Sektörde sürekli artan nitelikli insan kaynağına cevap vermek için düzenlenen bu eğitim programının turizme önemli katkıları olacağını da dile getiren Ömer Faruk Dengiz, diploma alanların, teknik servis ve tüm hizmet alanlarında istihdam edilmek üzere değerlendirileceğini de ifade etti.
Dengiz, “Bu protokolün amacı; Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı MEMP uygulayan Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Konaklama ve Seyahat Hizmetleri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanlarında ve Gündoğan Fahriye Ilıcak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Elektrik ve Elektronik Teknolojisi ve Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanlarında MEMP öğrencilerinin sayısını arttırmak, eğitim kalitesini yükseltmek ve MEMP öğrencilerinin mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla yeni eğitim ortamlarının hazırlanmasının sağlamaktır. Öğrencileri iş hayatına hazırlamak, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak, istihdama katkı sağlamak, ilgili mevzuatında belirtilen koşulları taşıyan BODER üyesi otellerde MEMP kapsamında eğitim düzenlemektir” diye konuştu.

PROTOKOL KAPSAMINDA NELER YAPILACAK?

Bodrum İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Bodrum Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunan atölyelerin donatımının yenilenmesi genel temrinlik malzeme sağlanması.
BODER üyesi otellerde çalışmakta olan personellerden eğitim durumu; Ortaokul mezunu, lise terk, Anadolu lisesi mezunu veya çalışmakta olduğu alandan farklı bir meslek programını bitirmiş olanların MESEM programına kayıtlarının yapılarak çalışmakta oldukları meslek alanında Kalfalık Belgesi, Ustalık Belgesi Diploma almalarının sağlanması.
Okulların MESEM programına kayıt olmak isteyen ancak çalışmakta olduğu işletmesi olmayan öğrencilerin BODER’e kayıtlı otellerde istihdam edilmesi.Öğrencilere ihtiyaç olması durumunda BODER üyesi otellerde çalışan usta öğreticiler tarafından okul atölyelerinde ve belirlenen otellerde uygulamalı eğitimin verilmesi. BODER üyesi otellerde Mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi için toplantı, seminer, konferans, yarışma vb. farkındalık faaliyetleri düzenlenmesi ve BODER tarafından bu faaliyetlere finansman sağlanmasıdır. 27 haftalık ders programları kapsamında, haftada 1 gün eğitim kurumunda, diğer günlerin otellerde iş başı eğitimi şeklinde gerçekleşmesi planlanmaktadır. Ayrıca program kapsamında, Milli eğitim işverenin sigorta masrafı ve asgari ücretin 3/1 kısmını ödeyeceği belirtilmiştir.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum