Turizm Sektörü Geçen Yıla Oranla Artış Bekliyor

EGEOLAY/Artan enflasyon ve Rusya ve Ukrayna savaşı gibi nedenlerle otel rezervasyonlarında düşüş yaşandığını belirten Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, bunlara rağmen 2021 yılına göre doluluk oranlarının % 30 daha fazla olacağını söyledi.

Turizm Sektörü Geçen Yıla Oranla Artış Bekliyor
Editör: Ege Olay
19 Haziran 2022 - 13:25
Bodrum'un uluslararası bir destinasyon olarak ilgi görmeye devam ettiğini dile getiren Yiğit Girgin, özellikle İngiltere ve merkez Avrupadan gelen talebin sezon beklentilerini yükselTtiğini ifade etti.

Yiğit Girgin, “Sezon yüksek bir potansiyel ve taleple başladı. Rusya ve Ukrayna savaşı nedeniyle belli oranda bir kayıp gözlemliyoruz. Charter uçakların azalması başta Antalya olmak üzere Bodrumu da etkiledi. Bu durum oteller arasındaki rekabeti de artırdı. Şu anda İngiltere başta olmak üzere merkez Avrupadan bir turist artışı söz konusu. Geçtiğimiz yıla oranla rezervasyonlarda % 30'luk bir artış bekliyoruz. Geçtiğimiz Mayıs ayında Bodrum'a 120 bin turist geldi. Geçtiğimiz yıl ise bu sayı 20 bin civarındaydı. Lüks segment oteller ise yine talep görmeye devam ediyor. Orta segmentteki oteller ve tesisler ise olumsuz etkilendi” diye konuştu.
                                 
REZERVASYON KONUSUNDA ACELE EDİN

İç piyasadaki hareketliliğin Haziran ortasından itibaren hissedilmeye başlanacağını kaydeden Girgin şöyle devam etti: “İç piyasada yüksek enflasyon ve otel fiyatları nedeniyle bir düşüş söz konusu. Yerli turistler henüz beklenen oranda harekete geçmedi. Okulların kapanmasıyla birlikte bu rakamda da bir artış bekliyoruz. Otel işletme maliyetleri ve fiyatları giderek artmaya devam edecek. Bu nedenle tatil yapmak isteyenlerin şimdiden erken  rezervasyon konusunda acele etmelerini öneriyoruz. Çünkü bugünkü rakamları bir ay sonra bulmaları mümkün olmayacak”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum