Reklam

TÜGŞAV İzmir ve Aydın Şubesinden Açıklama

EGEOLAY/Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı İzmir ve Aydın Şubesi Basın açıklamasında bulundu.

TÜGŞAV İzmir ve Aydın Şubesinden Açıklama
Editör: Ege Olay
31 Temmuz 2021 - 12:30 - Güncelleme: 31 Temmuz 2021 - 13:31
Yapılan açıklamada;
27 Temmuz 2021 tarihinde ulusal ve yerel gazetelerde, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İktisat Fakültesi için ilan edilmiş olan Araştırma Görevlisi kadrosuna birçok adayın yanı sıra bir şehit kızı da aday olarak başvurmuştur.

Sınav değerlendirme sürecinde; üniversite yönetimi tarafından sınava giren bu şehit kızına, ‘’İzmir de yalnız yaşıyor kesinlikle o.. dur” diye söylendiğini iddia eden Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Aydıner tarafından açıklama yapılmış ve iddiada bulunmuştur.
                   
Adnan Menderes Üniversitesi yönetiminin bu konu hakkında açıklama yapmasını, eğer bu iddialar doğru ise gereken yasal işlem bir an önce yapılmasını talep etmekteyiz. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Aydın Şubesi Başkanı Yasin Erdem  ve İzmir Şubesi Başkanı Tuncay Kılıç olarak, üniversite yönetiminden bu iddianın bir an önce araştırılıp kamuoyuna bilgi verilmesini kamu vicdanı açısından talep etmekteyiz. Bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak tüm kamu kurum ve kuruluşlarının görevidir. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı olarak konunun takipçisi olacağımızı ve her platformda şehit ve gazilerimizin haklarını sonuna kadar savunucağımızı emanetiniz emanetimdir desturu ile bu kutsal görevi ifa edeceğimizi bildiririz.                   

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum