TÜBİTAK yarışmasında Türkiye 2.'si İzmir'den

EGEOLAY /TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda İzmir Amerikan Koleji (ACI) öğrencisi Arif Kerem Dayı, Matematik alanında Türkiye 2.’si oldu.

TÜBİTAK yarışmasında Türkiye 2.'si İzmir'den
Editör: Ege Olay
18 Nisan 2019 - 09:12
Ankara’da düzenlenen 50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na, Türkiye’nin dört bir yanında öğrenim gören lise öğrencileri katıldı. Yarışmanın finallerinde, İzmir Amerikan Koleji’nden (ACI) Lise 2 öğrencisi Arif Kerem Dayı, “Polinom Denklemlerinin Mutlak Değerce En Büyük Reel Kökünü Veren Bir Yöntem" konulu projesiyle, Matematik alanında finale kalan 22 proje arasından Türkiye ikincisi olmayı başardı.

 

TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması; gençleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettikleri konuları araştırmaya teşvik ederek, gelecekte karşılaşacakları problemlere yenilikçi ve özgün çözümler üretebilmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenleniyor. Öğrenciler yarışmaya biyoloji, fizik, kimya, matematik, coğrafya, değerler eğitimi, psikoloji, sosyoloji, tarih, Türk dili ve edebiyatı, yazılım ve teknolojik tasarım alanlarında hazırladıkları özgün projeler ile katılabiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum