TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarında İzmir'e 12 Madalya

EGEOLAY/İzmir Fen Lisesi Bilim Olimpiyatları takımı, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Kış Okulundan toplam 12 madalya ile döndü. 27 Ocak-10 Şubat tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen kış okuluna, 15-21 Aralık tarihlerinde yapılan ikinci aşama sınavı sonucunda başarılı olan öğrenciler katıldı.

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarında İzmir'e 12 Madalya
Editör: Ege Olay
21 Şubat 2024 - 15:01
TÜBİTAK 31. Ulusal Bilim Olimpiyatlarında İzmir Fen Lisesi Bilim Olimpiyatları takımı öğrencilerinden Biyoloji alanında Deniz Ekerbiçer altın, Beyza Sıla Demirel gümüş madalya alırken Kimya alanında İlkim Naz Esen ve Efe Ok gümüş madalya, Bedirhan Doymuş, Şevki Erdur ve Bahri Eren Sarıkaya ise bronz madalyaya hak kazandı. Olimpiyatlarda; Fizik alanında İclal Asya Aksoy ve Şenol Tarhan gümüş, Matematik alanında Ömer Şen ile İbrahim Selçuk bronz,  astronomide Talha Kağan Tosun gümüş madalya sahibi oldu.
Uluslararası Yarışmalara Katılacaklar
Milli takıma seçilecek öğrenciler; kimya olimpiyatları için 21-31 Temmuz'da Riyad'da, biyoloji olimpiyatları için 7-14 Temmuz'da Astana'da, fizik olimpiyatları için 21-28 Temmuz'da İsfahan'da, astronomi ve astrofizik olimpiyatları için 17-26 Ağustos'ta Vassouras'da yapılacak olan uluslararası yarışmalara katılacak.
İzmir’e 12 madalyayla dönen gençlerden altın ve gümüş madalya sahibi olanlar, bir yandan milli takım için çalışmalarını sürdürürken bir yandan da 2205-Lisans bursiyeri olma, üniversite sınavında ek kat sayı, mentörlük desteği ve para ödülü almaya da hak kazandı.

‘İzmir’e Gurur Yaşattılar’
 
Başarılarından dolayı öğrencileri tebrik eden İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, “İzmir eğitim ailesi olarak önceliğimiz, öğrencilerimizi çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve donanıma sahip, geleceğe yön veren, akıllarının yanına kalplerini de koyan bireyler olarak yetiştirmektir. Elde ettikleri başarılarla göğsümüzü kabartan ve İzmir’e büyük bir gurur yaşatan öğrencilerimizi kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum