Trump: Suriye'de kimsenin tarafını tutmuyorum

EGEOLAY/ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkilerinin iyi olduğunu belirterek, “Suriye’de kimsenin tarafını tutmuyorum” dedi.

Trump: Suriye'de kimsenin tarafını tutmuyorum
Editör: Ege Olay
08 Ekim 2019 - 00:50
ABD Başkanı Donald Trump Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna harekat hazırlığı konusunda açıklamalarda bulundu. "Suriye'de kimsenin tarafını tutmuyorum" diyen Trump,  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkimiz var.  Ona DAEŞ'liler sizin sorumluluğunuz dedim" ifadelerini kullandı.



Trump, "Türkiye büyük baskı altında" dedi,  "Türkiye eski düşmanı PKK ile uzun süredir savaşıyor. Hala oradalar ve düşmanlar" şeklinde konuştu.  

"Bölgede sadece 50 askerimiz vardı" diyen Trump,  Türkiye'yi Amerikan askerlerine zarar gelmemesi konusunda uyardığını belirtti.

ABD Başkanı,  "Askerlerimizi bitmek bilemeyen savaşlardan eve döndürmek için seçildim.  ABD bir polis gücü değildir.. Amacımız orada polislik yapmak olmamalı" diye konuştu. 

Trump, Türkiye ABD'nin "insanca" olarak tanımladığı çerçevenin dışına çıkarsa Türkiye'nin ekonomisini hedef alabileceği mesajı verdi.(NTV)

YORUMLAR

  • 0 Yorum