Reklam

Torbalı OSB'de yatırım seferberliği

EGEOLAY/Lojistik avantajı ile birlikte İzmir’e en yakın organize sanayi bölgelerinden biri olan Torbalı OSB, yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor.

Torbalı OSB'de yatırım seferberliği
Editör: Ege Olay
12 Eylül 2021 - 12:52
Türkiye’de son dönemde ekonomik büyümenin lokomotifi haline gelen sanayi sektöründe artan yatırımlar Torbalı OSB’ye de ilgiyi artırdı. Tamamı sanayicilere ait olan 42 sanayi parselinin yer aldığı bölgede, 14 fabrikada üretim sürerken, yılsonuna kadar 11 fabrikanın daha üretime geçmesiyle işletme sayısı 25’e yükselecek. Tüm sanayi tesislerinin kurulması halinde 10 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak bölgeyi, mobilya sanayicilerinin de kuracağı Mobilya OSB daha da büyütecek.

10 binin üzerinde istihdam

Torbalı OSB’nin avantajlarını değerlendiren sanayicilerin bölgeye tesislerini kurarak kısa sürede faaliyete geçirmek için çalıştıklarını dile getiren Torbalı OSB Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez, parsellerin üçte birinin ruhsat ve inşaat aşamasında olduğunu diğer üçte ikisinin ise inşaat ruhsatlarını alıp temel atma noktasına geldiğini söyledi, 2 yıl içinde 42 parselin tamamında firmaların üretime başlamasını planladıklarını dile getiren Dönmez, “Ayrıca bir de genişleme alanınız bulunuyor. Burada da Mobilya OSB’nin kurulması ile ilgili yer seçimi yapılıyor. Mobilyacılardan ön talepler alınıyor. Yer seçimleri tamamladıktan sonra orası da Mobilya OSB olarak faaliyete geçecek. Burada farklı büyüklüklerde parseller olacak. Mobilya OSB’nin Torbalı OSB’nin yüzde 75’i kadar bir büyüklüğe sahip olacağını planlıyoruz. Bütün tesislerin kurulması ile birlikte istihdamın 10 binin üzerine çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Arıtma tesisi de yapılacak

Selçuk, Efes, Kuşadası’na yakınlığı ile tarihi ve turizm açısından önemli bir konumda bulunan bölgelerinde tek önemli eksiklerinin ise arıtma tesisi olduğunu, Mobilya OSB’nin yer seçiminden sonra en uygun lokasyona arıtma tesisi kuracaklarını vurgulayan Dönmez, şu bilgileri verdi: “Öte yandan doğalgaz ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor, 1 yıl sonra doğalgaz Torbalı OSB’ye gelmiş, bağlanmış olacak. Otoyol bağlantı sorunumuz İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ile kısa vadeli olarak çözüme kavuştu. O bölgedeki taşocakları ve Torbalı OSB işbirliği ile Torbalı’nın girişine gelmeden otobandan bir çıkış yaptık. Karayolları gişeleri de kaldırdı, böylece bağlantı sorunumuz kalmadı. Önceden Torbalı’nın içinden OSB’ye geliniyordu. Artık kendi bağlantı yolumuz bulunuyor. Belediyede o yolun ıslahı ile ilgili çalışmalar yaptı.  OSB bütünüyle devreye girdikten sonra o yol da bize yetmeyecektir. O zaman otoyolun yanından bir yani yol açmak gerekecektir. Bunun içinde şimdiden çalışmaya başladık.” 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum