Torbalı'dan yine vukuat çıktı!

EGEOLAY /Eski başkan döneminde çok fazla işçi alımı yapıldığını söyleyerek kıyıma giden CHP’li Başkan İsmail Uygur, 1 günde 202 kişi işe aldı.

Torbalı'dan yine vukuat çıktı!
Editör: Ege Olay
06 Temmuz 2019 - 17:50
Torbalı Belediyesi'nin CHP'li Başkanı İsmail Uygur'un vukuatları bitmek bilmiyor. Bir önceki dönemde yapımına başlanıp tamamlanmak üzere olan 5 katlı modern hizmet binasını beğenmeyip yenisini yapmaya kalkışan Uygur, yeni uygulamasıyla yine şaşırttı. AK Partili Adnan Yaşar Görmez döneminde çok fazla işçi alımı yapıldığını öne sürerek işçi kıyımına giden hatta maaş giderlerini afiş asarak ilçe halkına duyuran Uygur'un 1 günde 202 kişiyi işe alması dikkat çekti.

GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

31 Mart seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçen İzmir Torbalı Belediyesi'nde koltuğa oturan İsmail Uygur, göreve gelir gelmez işçi kıyımına başladı.

Mazbatayı alır almaz Nisan ayının ilk günlerinden itibaren belediyede sürgün operasyonuna başlayan Uygur, 16 kişinin görev yerini değiştirdi.

TUTARSIZLIK

Başkan İsmail Uygur birçok müdür ve amiri sürgüne yolladı.

Müdürlerin bir kısmının ise unvanını elinden aldı. Çalışanlara yönelik mobbingini sürdüren Uygur, göreve geldiği tarihten şu ana kadar 53 kişinin işine son verdi.

Bunlara gerekçe olarak ise belediyenin 170 milyon lira borcu olmasını ve personel maaşlarını ödeme konusunda da kaynak sıkıntısı yaşanmasını gösterdi.

Sürekli eski yönetimi eleştirerek çok fazla işçi alındığını ve hatta kendi döneminde 453 personelle bıraktığı belediyeye "yandaşların" doldurulduğunu öne sürüp 1446 kişi çalıştığını söyleyen Uygur, yine tutarsız bir karara imza attı.

YAKINIYORDU

Belediyede çok fazla işçi çalıştırılmasından yakınan Uygur, bir yandan 53 kişinin işine son verirken, diğer yandan geçtiğimiz Haziran ayında 202 personel alımı için İŞ-KUR'a ilan verdi.

CHP'li Belediye Meclis Üyesi Yavuz Selim Özgan'ın adına kurulan belediye şirketi aracılığı ile işçi alımı duyurusu yapıldı. Duyurunun sadece prosedür gereği 1 gün yapılması ise akıllarda soru işareti uyandırdı.(Yeniasır) 

YORUMLAR

  • 0 Yorum