Torbalı'daki dev yarışma için son viraj

EGEOLAY/Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un Torbalı’ya kazandırmak istediği kent meydanı, pazaryeri ve yeni belediye binası hazırlığı için yarışma takvimi bu hafta sona eriyor. Pandemi nedeniyle yaklaşık 3 ay ertelenen jüri değerlendirme ve sonuçlandırma aşaması için hazırlıklar sürüyor.

Torbalı'daki dev yarışma için son viraj
Editör: Ege Olay
15 Haziran 2020 - 12:45
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un Torbalı’ya kazandırmak istediği kent meydanı, pazaryeri ve yeni belediye binası hazırlığı için yarışma takvimi bu hafta sona eriyor. Nüfusu 200 bine dayanan ilçenin aynı zamanda ileriye dönük en az 50 yıllık trafik, kent yaşamı ve otopark sorununu da çözecek olan bu adımlar için Başkan Uygur’un talimatları ile ulusal bir proje yarışmasının gerçekleşmesine karar verilmişti. Pandemi nedeniyle19 Haziran Cuma gününe ertelenen jüri değerlendirme ve sonuçlandırma aşaması için hazırlıklar sürüyor. Torbalı Belediye Kültür Merkezi’nde yarışma için hazırlıklar büyük titizlikle sürüyor. Onlarca proje ve maketleri tek tek panolara yerleştirilmeye başlandı. Jürinin her yönüyle değerlendireceği projeler arasında seçilen proje daha sonra belediyenin web sitesinde duyurulacak. Kısa bir süre sonra da tüm çalışmaların yer aldığı sergi ve kolokyum gerçekleşecek.



CUMA GÜNÜ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI BAŞLAYACAK



Torbalı Belediyesi Belediye Hizmet Binası, pazar yeri ve otopark ile Yakın Çevresi Ulusal Mimari Proje Yarışması’nın takvimi bu hafta tamamlanıyor. Türkiye genelindeki mimarlar en özel projelerini Torbalı için hazırlayıp, geçtiğimiz aylarda teslim etmişti. Alanında önemli işlere imza atan ve ulusal-uluslararası birçok prestijli ödülün sahibi olan jüri ekibi tarafından değerlendirilecek olan projeler arasından en işlevlisi seçilecek. Cuma günü değerlendirme toplantısının başlayacağı yarışma için tüm hazırlıklar hızla sürüyor.



ÇOK YÖNLÜ, ÖZGÜN VE İŞLEVSEL



Yarışmanın amacı ile ilgili açıklamalarda bulunan Torbalı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Çiçek Gültekin Elbir, “Bu yarışma ile Torbalı’da yeni bir kent merkezi oluşturulmasına yönelik; Torbalı Belediyesi Hizmet Binası ile birlikte kapalı otopark gereksinimini karşılayacak, ayrıca haftanın bir günü ilçe pazarının kurulacağı, haftanın altı günü ise bir kent meydanı karakterine sahip olacak mekânları içeren çok yönlü, özgün ve işlevsel projelerin elde edilmesi amaçlandı” dedi. Açıklamalarını sürdüren Çiçek, “Söz konusu alan konum ve önem açısından ilçenin kimliğine katkı sağlayacak kamusal alanların başında gelmektedir. Yarışma sonucunda, söz konusu alanda güncel, işlevsel, gece ve gündüz sürekli kullanım alternatifleri yaratan, çevresiyle güçlü ilişkiler geliştiren, kentsel yaşam kalitesine katkı sağlayan; mimarlık, şehircilik, peyzaj mimarlığı ve tüm mühendislik alanlarında çağdaş ve ekonomik çözümler öneren disiplinler arası bir bakış açısıyla geliştirilen projelerin elde edilmesi amaçlanmaktadır” ifadelerine yer verdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum