Torbalı Belediyesi İşçi Kıyımı mı Yapıyor !

CHP’li Torbalı Belediyesi İş-Kur’a ilan vererek 202 yeni işçi alacağını duyurdu. Aynı Belediye geçtiğimiz hafta verdiği ilanlarda ise; Ak Partili Belediyece 1446 personel bulundurulduğunu ve bütün bütçenin personel harcamalarına gittiğini açıklamıştı. Birbiriyle tamamen çelişen iki ilan ilçede şaşkınlık yaratırken çok sayıda işsiz de İŞ-KUR’ a başvuruda bulundu. Bu ilan aynı zamanda çok büyük oranda işçi kıyımının da habercisi olarak değerlendiriliyor.

Torbalı Belediyesi İşçi Kıyımı mı Yapıyor !
Editör: Ege Olay
31 Mayıs 2019 - 09:51
31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Torbalı Belediyesinde yaşanan kaos, karmaşa, belirsizlik, birbiriyle çelişen ilanlar, uygulamalar, rakamlara şimdi de İŞ-KUR üzerinden alınacak 202 işçinin krizi eklendi.

 

CHP’li Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, ilçeye astığı afişlerde “453 çalışan ile bıraktığım belediyeyi Görmez’den 1446 çalışan ile devraldım. Bütün bütçemiz personele gidiyor” demişti. Rakamları belgelerle yalanlayan Bir önceki dönem Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’ de bunu gariban işçileri ekmeğinden etmek için algı çalışması olduğunu belirtmişti. Görmez ““Belediyenin faaliyet raporları ortada. Uygur dönemindeki 2013 yılı faaliyet raporunda Torbalı Belediyesi’nin 673 personeli bulunduğu yazılı. Sayın Uygur,50 kişiyi de 2014 seçimleri hemen öncesinde işe aldı. Ben 2014’te belediyeyi devraldığımda toplam 673 personel vardı. Taşeron yasasından kaynaklanan toplu işçi geçişiyle birlikte bugün Torbalı Belediyesi’nin toplam personel sayısı; 91 memur, 48 sözleşmeli, 37 daimi işçi, 2 geçici işçi, 611 belediye şirketinde görünen işçi olmak üzere toplam 789 kişidir” demişti,



202 YENİ İŞÇİ ALMI KAYGI VE ŞAŞKINLIK YARATTI.

 

Torbalı Belediye tarafından İŞ-KUR’ verilen işçi alımı ilanına göre toplam 202 yeni işçi alınacak.

 

İlana göre,  hiçbir vasıf aranmaksızın dileyen herkes 10.06.2019 tarihinde aşağıda yayınladığımız belgeleri sağlayarak İŞ-KUR’a müracaat edebilecek. Başvuru yapanlar bir sonraki gün 11.06.2019 tarihinde (mülakata) görüşmeye çağırılacak.





İlanın yayınlanması üzerine çok sayıda vatandaş Torbalı Belediyesinin kadrolu işçisi olmak için İŞ-KUR’a müracaat etmeye başladı. Müracaatların kabul edilmesi için sadece Torbalı’da oturma şartı aranıyor. 2 bin dolayında başvuru bekleniliyor.(metropolishaber)




YORUMLAR

  • 0 Yorum