Tercihim Ege

EGEOLAY/Ege Üniversitesi(EÜ), her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite adayı gençlere Ege Üniversitesi’nin bölümlerini, eğitim ve sosyal imkânlarını tanıtmak, gençlerin bilinçli tercihler yapmasına yardımcı olmak amacı ile tercih günleri etkinliği düzenliyor.

Tercihim Ege
Editör: Ege Olay
19 Temmuz 2019 - 10:20
Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesinde 23-24  Temmuz tarihlerinde    gerçekleştirilecek olan “Ege Üniversitesi 11. Tercih Günleri”  organizasyonu kapsamında öğretim elemanları tarafından üniversite adaylarına; tercih edebilecekleri  bölümler ve iş imkanları, üniversitedeki sosyal yaşam  ve konaklama gibi konular hakkında bilgi verilecek.

Yeni Egelileri bekleyen Ege Üniversitesinde; son iki yıl içerisinde benimsenen öğrenci odaklı yönetim anlayışı,  yaya öncelikli sürdürülebilir yeşil kampus, hayata geçirilen dijital uygulamalar ve yasal düzenlemeler, ihtiyaç doğrultunda yeniden yapılandırılan birimlerin yanı sıra merkezi kütüphane kaynaklarının zenginleştirilmesi,   yemekhane mutfaklarında ve fiziki koşullarında kalitenin artırılması, yenilenen spor tesisleri, üniversite- sanayi işbirlikleri, ar-ge ve inovasyon çalışmaları öğrencilerden tam not aldı. UniAr (Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı) tarafından 35 binin üzerinde öğrenci görüşü alınarak gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) raporuna göre Ege Üniversitesi, 123 devlet ve 65 vakıf olmak üzere 188 üniversite arasında, en yüksek puan olan A+ kategorisinde yer alarak 14’üncü sıraya yerleşti ve “A Plus Üniversite” oldu.

ÖĞRENCİ MERKEZLİ ÇALIŞMALAR

Üniversite olarak öğrenci odaklı pek çok projeyi uygulamaya soktuklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemizde öğrenciyi merkeze alan çok önemli çalışmalar yaptık. Kütüphane bütçesini arttırdık. Kütüphane kullanım saatlerini gece yarısına kadar uzattık ve vize – final dönemlerinde 24 saat açık tuttuk. Öğrencilerimize 30 farklı dilde yabancı dil öğretimine yönelik olarak eğitim seti satın aldık. Türkiye merkezli en çok sosyal bilimler makalesinin bulunduğu yerli indeks olan SOBİAD (Sosyal Bilimler Atıf Dizini) Veritabanını kazandırdık. Öğrencilerimizin wi-fi ve internet kullanımına yönelik olarak kampüs internet alt yapısını güçlendirdik. Öğrencilerimizin yoğun olduğu bölgelerde su sebilleri koyduk. Öğrencilerimize yemek bursu anlamında yüzde bin500 oranında artış sağladık. Üniversitemiz Geleneksel Bahar Şenliklerini yeniden başlattık. 8 bin kişilik yurt projesinin girişimini Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde yaptık. Yeni düzenlemelerle yeşil kampüs, sürdürülebilir üniversite konsepti ile birçok alanda peyzaj ve bisiklet kullanımına yönelik çalışmaları devreye soktuk. 25 bin metrekare çim alan oluşturduk. Birçok birimimizi yeniden yapılandırdık. Gençlik ve Spor Kulübünü birçok branşta aktif hale getirdik. Spor tesislerimizi yeniledik. Daha öğrenci merkezli bir üniversite anlayışını uygulamaya geçirerek yol gösterici olduk. Kısacası üniversitemizde, sürdürülebilir bilim sanat ve spor kültürü yerleştirmek için gece gündüz çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz.  Öğrencilerimizden gelen her talebi karşılamaya çalıştık. Her öğrencimiz cep telefonu, sosyal medya ve Turkuaz Masa üzerinden rektörüne kolaylıkla ulaşabiliyor. Öğrencilerimizin kariyerine, gelişimine, akademik ve sosyal sıkıntılarını gidermeye yönelik destek sistemleri kurduk. Ege Üniversitesi ile bağlarının devam etmesi ve olanaklarından yararlanabilmeleri için “Mezun Kartı” uygulamasını başlattık” diye konuştu. 

NEDEN EGE ÜNİVERSİTESİ

Türkiye’nin 4. Üniversitesi olarak kurulan  Ege Üniversitesi 11 bin 500 akademik ve idari çalışanı, 60 bin öğrencisiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürüyor. Ege Üniversitesi’nde 17 fakülte, 5 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu (MYO), 9 enstitü, 6 bölüm ve 37 araştırma uygulama merkezi ile ülkemizin daha müreffeh olması için bilim üretiliyor. Ege Üniversitesi, huzur ve güven ortamında öğrencilerini donanımlı bireyler olarak geleceğe hazırlıyor. Öğrencilerin, barınma ve beslenme ihtiyaçlarında herhangi bir sorun yaşamamaları adına gereken çabayı gösteren Ege Üniversitesi, çalışanları ile kurduğu gönül bağı sayesinde bugün daha güçlü durumda.  Ege Üniversitesi’nde öğrencilerin, araştırmacıların ve akademisyenlerin ortak kullanımına yönelik hizmet veren bilişim ve yabancı dil laboratuvarlarının yanı sıra fakülte, yüksekokul, enstitü, araştırma ve uygulama merkezlerinin kendi eğitim ve araştırmaların da kullandıkları toplam 610 laboratuvar bulunuyor.

 125 BASAMAK BİRDEN YÜKSELDİ

Ege Üniversitesi’nin akademik birimleri tarafından çıkarılan 22 dergi yayın hayatına devam ediyor.  Ege Üniversitesi’nde değişik bilim dalları ve disiplinlerde yayımlanan bilimsel- akademik içerikli dergiler, yeni çalışmaları literatüre kazandırıyor. Türkiye’nin sayılı bilim insanlarını bünyesinde barındıran Ege Üniversitesi, bilimsel faaliyetlerin daha görünür olması için teknik alt yapısını güçlendirme çalışmalarına devam etmekte, yeni yazılım programlarını akademisyen ve öğrencilerin kullanımına sunuyor. Dünya üniversiteleri arasında, 125 basamak birden yükselen Ege Üniversitesi, Araştırma üniversitesi olma hedeflerine hızla ilerliyor. Ege üniversitesi öğretim elemanlarının, TÜBİTAK’tan projeleri için aldığı bütçe bir önceki yıla göre 2 kat artarak 2018 yılında 49 milyon TL'ye ulaştırdı.

HER ÖĞRENCİ ÇOK DEĞERLİ

Ege üniversitesinde 5555 Güvenlik Acil Yardım ve Acil Panik Butonu sistemleri devreye konularak öğrencilerin güvenliği maksimum seviyeye çıkarıldı.  Öğrencilerin, kaliteli bir eğitimin yanı sıra sosyal kültürel ve sportif anlamda da donanımlı bireyler olmaları için kaynaklarını seferber eden Ege Üniversitesi, yıl boyu çeşitli etkinlikler düzenleyerek öğrenci toplulukları için de önemli destekler verilerek, spor tesisleri yenilenerek, öğrencilerin güncel ihtiyaçları kısa sürede karşılanıyor. Ege Üniversitesi’nde, mezunlarla irtibat kurmak adına Kariyer Merkezi, Mezunlar Ofisi ve Gençlik Merkezi açıldı.  Öğrenciler, Üniversite Hastanesinde öncelikli randevu sisteminden yararlanması SAĞLANDI. Ege Üniversitesi’nde yemekhanelerin sayısı arttırılarak, yemekhanelerden yararlanan öğrenci sayısı 2 katına çıkarıldı.  Ege Üniversitesi’nde yoğun bir eğitim temposunda öğrencilerin mola vermesi için bahar şenlikleri yeniden düzenlemeye başlandı. Ayrıca, kampüs içi ring hizmeti verilerek öğrencilerin bisiklet kullanımını arttırmak amacıyla yeni uygulamalar başlatıldı.

 DAHA YEŞİL VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR KAMPÜS

Ege Üniversitesinde sürdürülebilir bir kampüs yaşamının sağlanması ve temiz bir çevre bilincinin oluşturulması amacıyla  “Yaya Öncelikli Yeşil Kampüs Projesi”ni hayata geçirildi. Merkez kampüste bulunan metruk binalar yıkılarak kampüse ferah bir görünüm kazandırıldı.  Yayaların yoğun olarak kullandığı noktalar, araç trafiğine kapatılarak bisiklet yolları düzenlendi. Sıfır atık uygulamalarında pilot üniversite seçilen Ege üniversitesi, Green Metric’te derece elde ett. Yeni rekreasyon alanları ve yürüyüş yolları yapılan kampüste sokak hayvanları için özel besleme bölgeleri oluşturuldu. 

Yeniden yapılandırılan Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde spor faaliyetlerine katılan gençler kısa sürede önemli başarılara imza atıldı. Ege Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan protokol ile Gençlik Merkezi projesini hayata geçirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum