Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teminatları ve Şartları

Özel sağlık sigortası ile kıyaslandığında daha dar kapsamlı olan tamamlayıcı sağlık sigortası Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı olan özel hastanelerden en iyi hizmeti almanızı sağlar.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teminatları ve Şartları
Editör: Ege Olay
07 Nisan 2021 - 21:42
Özel sağlık sigortası ile kıyaslandığında daha dar kapsamlı olan tamamlayıcı sağlık sigortası Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı olan özel hastanelerden en iyi hizmeti almanızı sağlar. Sağlığını önemseyen herkesin başvurduğu bu sigorta türünde, SGK tarafından karşılanan tedavinin dışında kalan tutar, yani özel hastane masrafları sigorta tarafından ödenir. Bu sayede özel hastaneye gittiğinizde kendi cebinizden ödeme yapmak zorunda kalmazsınız. İstediğiniz hizmeti alabilmek adına öncelikle tamamlayıcı sağlık sigortası teminatları ile ilgili bilgi almalısınız.




Tamamlayıcı sağlık sigortası ve özel sağlık sigortası farkı hakkında araştırma yaptığınızda özel sigortayı kullanabilmek için kısıt yok denecek kadar azdır. Daha geniş içeriğe sahip olan özel sigorta için belirlenen fiyatlar da biraz daha yüksek olmaktadır. Eğer sigorta için tamamlayıcı sağlık sigortası aile paketi seçerseniz bu durumda hem teminat içeriğiniz hem de ödeyeceğiniz tutar avantajlı olacaktır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teminatları Nelerdir?

Mevzuata göre geçerli olan tamamlayıcı sağlık sigortası teminatlar ayakta tedavi ve yatarak tedavi için farklılık gösterir. Buna göre ayakta tedavilerde masraflar başlangıçta anlaşılan tedavi sayısına göre ayarlanır. Yani yıl boyunca 8 ile 10 arasında muayene olma hakkınız vardır. Yatarak tedavilerde ise böyle bir koşul bulunmamakta olup yapılan teşhisler ve tetkiklerin tamamı karşılanır. Eğer isterseniz bu teminatlara ilave olarak check-up ya da doğum teminatı da ekletebilirsiniz.



Eğer tamamlayıcı sağlık sigortası teminatları öncesinde bir hastalığınız varsa bu durum sigorta kapsamına dahil edilmez. Benzer durum diş tedavisi için de geçerli olup SGK anlaşmalarında yer almayan tedaviler sigorta kapsamında değildir. Bu gibi tamamlayıcı sağlık sigortası özel şartları hakkında daha geniş bilgi sahibi olmak ve tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları konusunda en uygun teklifi almak için e-sigortam adresini tercih edebilirsiniz. Tüm hizmetlerin online olarak verilmesi size zaman kazandıracaktır.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum