Reklam

Süper Lig İçin Yeni Tarih

EGEOLAY/Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, "Alternatiflerimize göre lige temmuz ortasında da başlayabiliriz ve 13-14 Ağustos'ta bitirebiliriz" dedi.

Süper Lig İçin Yeni Tarih
Editör: Ege Olay
16 Mayıs 2020 - 15:26
Türkiye'de ertelenen lig maçlarının 12 Haziran'da başlayacağı açıklanmıştı. Bazı kulüplerin futbolcularında ve teknik ekiplerinde üst üste koronavirüs vakalarının çıkması üzerine, “Liglerin başlangıç tarihi ertelenecek mi?” sorusu gündeme geldi.



Bir özel televizyon kanalına konuk olan Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, bilim kurulu ile koordineli hareket ettiklerini belirtti. Avrupa ülkelerinin futbol konusunda attığı adımları takip ettiklerini de hatırlattı.

Futbola dönüş protokolü hazır



Futbola dönüşün protokolünü hazırladıklarını belirten Özdemir, “2 evrede hazırlık ve antrenman maç sırasında dikkat edilecek hususlar. Almanya'dan aldık ve İspanya'dan aldık ve İtalya'dan aldık. Onlardan daha iyi bir protokol hazırladık” dedi.



“Seyirci de alabiliriz”



Başkan Özdemir, futbolun salon sporu olmadığına işaret etti. Salgının durumuna göre stadyumlara seyirci alınabileceğini dile getirdi. Özdemir planlanan yeni takvim ile ilgili şu açıklamayı yaptı:



“Birinci ligde 11 takım oynamak istiyor. 2’nci ve 3’üncü ligler ise diyorlar ki ‘12 Haziran bizim için erken’. Son Yönetim Kurulu toplantısında aldığımız şöyle bir karar var. 12 Haziran'da Süper Ligi başlatalım. Bundan 7 gün sonra 19 Haziran'da birinci ligi başlatalım temmuzun 18'inde ise 2’nci ve 3’üncü ve bölgesel amatör lig maçlarını oynatalım.”



“Sağlıktan taviz vermeyeceğiz”



Nihat Özdemir, sürece ilişkin 10 farklı senaryo hazırladıklarını ifade etti. Kulüp çalışanları ve futbolcuların hayatlarının, futboldan daha değerli olduğunu açıkladı. Özdemir, sağlıktan hiçbir şekilde taviz vermeyeceklerini vurguladı.(TRTHABER)

YORUMLAR

  • 0 Yorum