Soyer: Dünya ölçeğinde çekim merkezi olacak

EGEOLAY/Dünya turizm sektörünü İzmir’de bir araya getiren Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi, bu yıl 3 – 5 Aralık 2020 tarihleri arasında düzenlenecek. Bünyesinde gerçekleşecek görüşmeler, anlaşmalar ve işbirlikleriyle uzun yıllardır sektöre büyük katkılar sağlayan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, hem fiziki hem de online olarak gerçekleşerek bir ilke imza atacak.

Soyer: Dünya ölçeğinde çekim merkezi olacak
Editör: Ege Olay
01 Temmuz 2020 - 20:36
Koronavirüs nedeniyle etkilenen sektörlerin başında gelen turizm için çalıştıklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Şehrimizdeki tüm turizm paydaşlarının yer aldığı kent ittifakı sayesinde, pek çok yönüyle çok özel şehir olan İzmir’in dünya ölçeğinde çekim merkezi olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.



Dünya ve ülke turizmini İzmir’de buluşturarak turizm sektörünü Türkiye’de her mevsim canlı tutan Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi için çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Bu yıl 3 – 5 Aralık tarihleri arasında;  T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Fuarcılık ve İZFAŞ ortaklığıyla düzenlenecek Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, on dördüncü kez sektörü bir araya getirecek. Fuar çalışmaları kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Turizm İl Müdürü Murat Karaçanta da katıldı. 14. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nın yol haritası, kent turizmi için yapılacaklar, hedefler ve beklentilerin gündeme geldiği toplantı, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşti.



Soyer: Zararı aza indirmek için çaba içindeyiz



Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nın hem online hem fiziki olarak hibrit fuar şeklinde gerçekleşeceğini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, fuar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Soyer, “Fuar İzmir’de yapılacak Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda tüm sektör profesyonelleri ve ziyaretçilerimize güvenli ve hijyenik bir ortam yaratılacak. Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı’mızın belirttiği önemler çerçevesinde tüm hazırlıklar yapılıyor. Koronavirüs nedeniyle en çok zarar gören sektörlerin başında gelen turizmdeki hasarı, İzmir’de en aza indirmek için yoğun çaba içindeyiz. İzmir’de Turizm Hijyen Kurulu kurmamız ve Turuncu Çember uygulaması bu çabaların sonucu. Turizm potansiyeli olarak taşıdığımız değerler, güven duygusu yaratılacak bir ortamda sunulmalı. Güvenilirliğin ve sağlık kriterlerine uygunluğun arandığı ‘normalleşme’ dönemindeyiz. Şehrimizdeki tüm turizm paydaşlarının yer aldığı kent ittifakı sayesinde, pek çok yönüyle çok özel şehir olan İzmir’in dünya ölçeğinde çekim merkezi olmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.



Almanya’ya çağrı



Kent turizminin 12 ay boyunca yaşaması için çalıştıklarını ifade eden Başkan Soyer, “Avrupa Birliği’nin sınırları açmaması ile ilgili bir durum tespiti yapıldı. Yakın zamanda Almanya, Türkiye dahil 130 ülkeyi Koronavirüs tehlikesi nedeniyle riskli bölgeler listesine dahil etti. Bu durumu ülkemiz ve İzmir’deki turizm sektörü açısından çok olumsuz görüyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, 2019 yılında ülkemize gelen turist sayısında Almanya ikinci sırada. 5 milyonu aşan Alman turist ülkemizi tercih etti. Almanya’nın ülkemizi riskli bölge ilan etmesini, aceleye getirilmiş yanlış bir karar olarak görüyoruz. Turizm bölgelerinde virüs riskine karşı her türlü tedbirin alındığını, hazırlıkların çok iyi yapıldığını biliyoruz. İzmir’de, Antalya ve Bodrum’da da öyle. Ülkemizde çok sıkı önlemler alındı. Bu toplantı vesilesiyle Almanya’nın kendi vatandaşlarına dönük Türkiye seyahati uyarısını yeniden değerlendirmesi için çağrı yapmak istiyorum. Tüm sektör temsilcilerinin ve Almanya ile Türkiye arasında ortak faaliyet yürüten firmaların bu çağrıya katıldığını, desteklediğini düşünüyorum. İzmir için lokomotif olan turizm sektörlerinde tüm paydaşlarımızla birlikte yeni dönemi, İzmir için bir fırsata dönüştüreceğiz. Şehrimizi dünya ölçeğinde turizm destinasyonu haline getireceğimize yürekten inanıyorum” dedi.



Bağlıkaya: Tüm teşkilatımızla çalışıyoruz



TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, “İzmir, geçmişte geride olduğunu düşündüğü bir yarışta bugün avantajlıdır. İzmir dünün turizminden az pay alan şehir olarak bugünün ve geleceğin turizmini, yeni nesil turizmi, en doğru kurma şansına sahiptir. Turizm için her şey İzmir’de fazlasıyla mevcut. Artık herkes iç turizm hareketinin önemini anladı. İç turizm hareketinde İzmir, en büyük destinasyon olabilecek kapasiteye sahiptir. Yakın dönem için İstanbul, İzmir’in büyük pazarıdır. Yurt dışından İzmir’e direkt uçuş sayıları istediğimiz düzeye gelene kadar İzmir için İstanbul’un alternatifi diğer büyükşehirlerimiz olacaktır. İzmir’de belediye, İZTO, Valilik bir arada çalışırken biz de marka değerini yükseltmek için 35 bölge temsilciliğimiz, 17 turizm ihtisas başkanlığımızdan oluşan tüm teşkilatımızla çalışıyoruz” dedi.



Özgener: İyi tanıtım yapmalıyız



Pandemi sürecinin kolay atlatılması için İzmir’de yapılanları anlatan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, fuar için var güçleriyle çalışacaklarını ifade ederek, “Fuar sadece yerelde değil aynı zamanda bulunduğumuz coğrafyada da tanınıyor. Covid-19 ile fuarcılık yeni normale ayak uyduruyor. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nın pandemiden minimum etkilenmesi için hibrit fuarcılığın da uygulanması gerekiyor. İZFAŞ’ın aylardır yürüttüğü altyapı çalışmalarını yakından takip edip, destek olmaya çalışıyoruz. Fuarımızda iyi tanıtım yapmalıyız. Potansiyel müşteriyi kaçırmamalıyız” ifadelerini kullandı.



İZFAŞ Genel Müdürü Alıcı: Fuarımızı hibrit düzenleyeceğiz



İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Karaosmanoğlu Alıcı, “İçinde bulunduğumuz Pandemi sürecinin etkisiyle ilk kez Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nı Fuar İzmir’de hibrit şekilde (hem fiziki hem online) düzenleyeceğiz. Sanal fuar ve teknoloji yardımıyla dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri fuarımızda buluşturacağız” dedi.



Hem fiziki hem online



Covid-19 salgınından etkilenen sektörlerden biri olan fuarcılık, “Online” adımlarla rahat bir nefes aldı. 3 – 5 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı da, fiziki olarak Fuar İzmir’de gerçekleşmenin yanında, online olarak da düzenlenecek. Sektör temsilcileri fiziki olarak Fuar İzmir’de buluşurken, aynı zamanda online olarak yurt içi ve yurt dışından profesyonellerle de bir araya gelecek. Bu sayede Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’na farklı bir teknolojik boyutun kazandırılması hedefleniyor. Yurtdışından Alım Heyeti programına fiziken katılım gösteremeyecek olan sektör profesyonelleri için online B2B oturumları düzenlenecek. Böylece sanal ortamda katılımcı firmalar ile satın almacıların iş görüşmeleri yapması sağlanacak. Fiziki olarak fuara katılım gösterecek Hosted Buyer çalışmaları için havayollarının doğrudan uçuş gerçekleştirdiği ülkeler göz önünde bulundurulacak.



Travel Turkey İzmir’de Akdeniz hedefi



Pandemi sonrası yeni bölgelerin ve yeni turizm temalarının popülerlik kazanacağı ön görülürken,  Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda Akdeniz temasının ön planda olması planlanıyor. Bu sayede dünyadaki turizm destinasyonlarının çoğunluğunun Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda yer alması ve fuarın uluslararası platformda yeni bir kimlik kazanması hedefleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum