Sosyal Güvenlik Müfettişi Dr. Efe Yakkan Torbalı'dan aday adayı!

EGEOLAY/Uzun yıllar kamu kurumlarında görev yapan Sosyal Güvenlik Müfettişi Dr. Efe Yakkan Torbalı Belediye Başkanlığı’na aday adayı oldu. İlçenin geleceği için gençliğin vizyonunu ortaya koymaya hazır olduğunu belirten Yakkan, “Torbalı için hazırız. Projelerimiz, yönetimimiz, belediye çalışanlarımız ve halkımızla Torbalı’ya değer katmak için yola çıktık” dedi.

Sosyal Güvenlik Müfettişi Dr. Efe Yakkan Torbalı'dan aday adayı!
Editör: Ege Olay
28 Kasım 2023 - 15:53
CHP'de kurultayın ardından  aday adaylıkları için hareketlilik sürüyor. Değişim rüzgarlarının kendisini hissettirdiği CHP’de Torbalı Belediye Başkanlığı için kolları sıvayan Sosyal Güvenlik Müfettişi Dr. Efe Yakkan, gençliği, vizyonu ve dinamizmiyle ön plana çıkıyor.
 
Peki önümüzdeki günlerde aday adaylığını açıklamaya hazırlanan Efe Yakkan, kimdir? İşte cevabı:
 
Yerel yönetimlere uzun yıllar Sosyal Güvenlik Danışmanlığı yapan Efe Yakkan, 2000 yılında İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun olduktan sonra, 2004 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden başarıyla mezun oldu. Akademik yolculuğuna devam ederek, 2016 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri yüksek lisans programını tamamladı; ardından 2023 yılında aynı alanda doktorasını başarıyla tamamladı.
 
400 yıldır Torbalı Yazıbaşı'nda yaşayan yörük bir ailenin çocuğu olan Yakkan,
1996 yılından 2009 yılına kadar, Büyükşehir Yasası ile kapanan Yazıbaşı Beldesi’nde düzenlenen Ekin Şenliklerinin oluşumunda ve tertip komitesinde yer aldı. Ekin Şenlikleri kapsamında tiyatrolar, söyleşiler ile çiftçi ve aile bilgilendirme toplantıları düzenlenmesinde görev aldı. 2009 yılında Yazıbaşı Beldesi’nin kapanarak mahalle haline dönüşmesiyle Yazıbaşı Dayanışma Derneği kuruluşunda yer alarak işçi, çiftçi ve gençlere yönelik her türlü etkinlik, söyleşi ve bilgilendirme toplantısının organizasyonunu yürüttü. İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku alanlarında ücretsiz danışmanlıklar verdi. Sivil toplum kuruluşlarındaki söyleşilere konuşmacı olarak ücretsiz destek oldu ve desteğe devam etmektedir. TAKSAV (Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf), İzmir Yaşam Alanları Platformu ve KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) bünyesinde üyeliği bulunmaktadır. Bu kurumlarda  saha çalışmaları ve yöneticilik deneyimleri oldu. 12 Eylül 2010 referandumunda Hayır Platformu’nda, 2017 Türkiye Anayasa Değişikliği Referandumu Hayır Platformu’nda aktivist olarak çalıştı.
Sosyal Güvenlik ve Belediye Mevzuatı ile ilgili olarak hakemli dergi (Sosyal Güvenlik Dünyası, Mahalli İdareler), internet sitesi (Politikyol.com) ve gazetelerde yazıları yayımlanan Yakkan, İngilizce ve Almanca dillerini iyi seviyede bilmektedir. Evli ve bir çocuk sahibidir. Efe Yakkan, sadece bilgi birikimi ve deneyimiyle değil, muhalif kişiliği ve hak savunuculuğu yanıyla da ön plana çıkmaktadır.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum