Sokak Hayvanlarının Su Kapları Çiğli Belediyesi'nden

EGEOLAY/Çiğli Belediyesi tarafından özellikle yaz mevsimi sıcaklarında, su gereksinimlerini karşılamakta zorluk çeken sokak hayvanları için esnaf ve vatandaşlara bin adet su kabı dağıtıldı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, hayvanseverlerle buluşup bina ve dükkan önlerine konmak üzere su kaplarını dağıttı.

Sokak Hayvanlarının Su Kapları Çiğli Belediyesi'nden
Editör: Ege Olay
05 Ağustos 2019 - 10:36
Hayvanlara yönelik örnek projeleri yaşama geçiren Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün başlattığı proje ile ilçede yaşayan sokak hayvanlarının en temel ihtiyaçları karşılanırken, Çiğlili vatandaşlar uygulamayı büyük ilgi ve beğeniyle karşıladı.

Çiğli Belediyesi tarafından, sokak hayvanlarının sıcak yaz günlerinden daha az etkilenmelerini sağlamak amacıyla mahallelerde su kapları dağıtıldı. Esnafın ve vatandaşın da sokak hayvanlarına sahip çıkmasını sağlayan uygulamayı bizzat Başkan Utku Gümrükçü başlattı. Mahalle toplantılarına katılan esnaf ve vatandaş, su kaplarını büyük memnuniyetle aldılar.  Esnaf ve vatandaşlar su kaplarını kapılarının önüne koyarak sokak hayvanları için takipte olacaklarını söylediler. Başkan Gümrükçü, sokak hayvanlarının sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi amacıyla, tüm mahallelerde toplam bin adet su kabı dağıttıklarını söyledi.

SUSUYORLAR, SÖYLEMİYORLAR

Sokak hayvanlarına “Susuyorlar, söylemiyorlar” sloganıyla dikkat çektiklerini belirten Başkan Gümrükçü şöyle konuştu; “Çiğlimizde yaklaşık 20 bin sokak hayvanı bulunuyor. Hayvanlarımıza bu sıcak yaz günlerinde sahip çıkmak zorundayız.  Mahallelerde vatandaşlarımıza ve esnafımıza sulukları dağıttık. Ayrıca parklar için otomatik suluk aldık ve kurulumlarına başladık.  Öte yandan Çiğli’nin en işlek noktalarında billboard ve branda afişlerle ‘’Susuyorlar, Söyleyemiyorlar’’ sloganı ile dikkatleri çekmeye çalıştık. Geri dönüşler çok güzel oldu. Su kapları adeta kapışıldı.” 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum