Slovakya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova İzmir'de

EGEOLAY/Slovakya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova, resmi temaslarda bulunmak üzere İzmir’e geldi. Turenicova, beraberindeki heyetle birlikte iki ülke arasındaki sosyal, ekonomik ve kültürel konularda görüş alışverişinde bulunmak üzere bir dizi ziyarette bulunacak.

Slovakya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova İzmir'de
Editör: Ege Olay
13 Kasım 2019 - 11:37
İzmir ziyaretinin ilk akşamında Slovakya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Selçuk Borovalı’nın ev sahipliğinde Wyndham Grand İzmir Özdilek’te gerçekleşen şık akşam yemeği davetine Slovakya Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu Hüseyin Özdilek de katıldı.
Büyükelçi Anna Turenicova, İzmir’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken iki ülke arasında var olan olumlu ilişkilerin gelişerek devam edeceğine olan inancını belirtti. Büyükelçi Turenicova, kendilerine gösterdiği misafirperverlikten dolayı Selçuk Borovalı’ya ve İzmir ziyaretine katılan Slovakya fahri konsoloslarına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Selçuk Borovalı konuşmasında “İzmir, sahip olduğu tüm doğal, tarihi ve turistik güzellikleriyle mutlaka görülmesi gereken birçok medeniyete beşiklik etmiş bir şehirdir. Güzel şehrimiz turizm, tarih, sanayi, ticaret ve lojistik alanlarında olduğu gibi tarımsal üretim ve ihracatta da çok büyük potansiyele sahiptir. Amacımız iki ülke arasındaki mevcut ilişkileri en iyi şekilde geliştirerek geleceğe yönelik ticari ve kültürel fırsatlar yaratmaktır’’ dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum