Serter: "İzmir'in turizmini ayağa kaldırmak hepimizin görevi!"

EGEOLAY /Turizm endüstrisini geliştirmek için sektörün farklı alanlarından temsilcilerden oluşan ve "Güvenilir turizm" mottosuyla yola çıkan Uluslararası SKAL Derneği'nin İzmir Şube başkanı Emre Gezgin ve yönetim kurulu üyeleri İzmir Milletvekili Bedri Serter'i ziyaret ettiler.

Serter: "İzmir'in turizmini ayağa kaldırmak hepimizin görevi!"
Editör: Ege Olay
20 Ağustos 2020 - 13:30
Serter, ziyarette yaptığı konuşmada İzmir'in turizminin canlanması için tarihi mirasının canlandırılması gerektiğinin altını çizdi ve "Antalya yılda 12 milyon turist ağırlıyor, İzmir ise en fazla 1 milyon. Bu sayıyı arttırmak için tüm sektör temsilcilerinin, tüm ilgili uluslararası kuruluşların ellerini taşın altına koyması gerekmektedir. İzmir'e gelen turistler en fazla 3 saat kalmaktadır oysa ki İzmir'in haftalarca gezilecek kadar çok tarihi ve turistik özelliği vardır "dedi.

Serter:" İzmir'i 12 ay turizmin yaşandığı bir şehir haline getirmeliyiz. "

İzmir Milletvekili Bedri Serter, İzmir'in 30 ilçesinin de ayrı ayrı turizm açısından çok önemli kaynaklara ve zenginliklere sahip olduğunu söyledi. Serter," Turist fakiri halinde olmak zorunda bırakılan İzmir'de tarih, inanç, sağlık ve deniz turizminden sonuna kadar faydanılması noktasında en kısa sürede somut politikalar geliştirilmeli ve uygulanmalıdır" dedi.

Serter, İzmir turizminin gelişmesi için herkese görev düştüğünü söyleyerek" Türkiye'nin incisi İzmir'imizin turizmde istenilen noktalara taşınması için İzmir Vekilleri olarak bizlerin, Büyükşehir Belediyesinin, Turizm Bakanlığı'nın, İZTO' nun, EBSO'nun, İzmir’in turizmle sivil toplum örgütlerinin ve ilçe belediyelerinin birlikte harekete geçmesi İzmir'in turizm gelirlerinin artması için çok güzel yol alınmasını sağlayacaktır."dedi.

Sürdürülebilir turizm altyapısı oluşturulmalı

Skal İzmir Şube başkanı Emre Gezgin de ziyaretinde Skal olarak İzmir'in turizmini geliştirme noktasında çok sayıda proje geliştirdiklerini belirterek" Sürdürülebilir bir turizm altyapısı oluşturmak için dostluk ve kardeşlik  temelinde sektörün temsilcilerini ve hizmet sağlayıcılarını bir araya getiriyoruz. Bu kapsamda da dünya çapında sektöre dair gerçekleştirilen etkinlikleri İzmir'e taşımak için durmadan çalışmaktayız" dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum