Serter'den TÜPRAŞ işçisine destek ziyareti

EGEOLAY/Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, TÜPRAŞ’a bağlı İzmit, Batman, Kırıkkale ve Aliağa rafinerilerinde toplam 88 işçinin işten çıkarılmasına karşı Aliağa TÜPRAŞ tesislerinde eylem yapılan işçilere destek ziyaretinde bulundu.

Serter'den TÜPRAŞ işçisine destek ziyareti
Editör: Ege Olay
31 Mayıs 2022 - 15:07
TÜPRAŞ Rafinerisi önünde işçilere seslenen CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “Emek en yüce değerdir. Emeğe yönelik haksızlıkların her zaman karşısındayız. TÜPRAŞ yönetimine işten çıkarmaları geri alması çağrısı yapıyorum” dedi.
 
TÜPRAŞ’a bağlı İzmit, Batman, Kırıkkale ve Aliağa rafinerilerinde, "uyumsuzluk" ve "sık rapor alma" gibi gerekçelerle 88 işçinin işten çıkarılacağının duyurulmasından sonra listede İzmir'in Aliağa ilçesindeki rafineriden 27 işçinin bulunması sebebiyle TÜPRAŞ Aliağa işçileri eylem yaptı.
Eyleme destek ziyaretinde bulunan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, sabah vardiyası ile birlikte kendilerini işyerlerine kapatan işçilerin “kararın geri çekilmesi” talebini yineledi. CHP Aliağa İlçe Örgütü’nün de bu konuyu yakından takip ettiğini ve her zaman işçinin yanında olduklarını söyleyen Serter, “TÜPRAŞ Yönetimi ile CHP olarak bu konuyu konuşmaya, işçiler ile yönetim arasında köprü olmaya hazırız. Bedri Serter olarak ben de hazırım” dedi.

Serter: “Arabuluculuğa hazırım”

Bir disiplinsizlik söz konusu ise bu önce uyarı benzeri cezalarla, disiplin kurullarının işletilmesiyle sürecin takip edilmesinin hakkaniyetli olacağını hatırlatan Serter, “Ancak anlıyoruz ki burada süreç böyle işletilmemiş. Kimse hemen işten çıkarılmaz, çıkarılmamalı. Bu 27 işçimizin işten çıkarma işlemlerinin durdurulması, varsa bir sorun uyarı gibi tutumlarla disiplin sürecinin kademeli olarak işletilmesi gerekiyor. Bu konuda TÜPRAŞ yönetimi ile hem şahsım, hem CHP Aliağa Örgütü olarak konuşmaya hazırız” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum