Reklam

Selçuk bir kez daha Aziz Yuhanna Yortusu'na ev sahipliği yaptı

EGEOLAY/Patrik Bartholomeos Aziz Yuhanna Bazilikası’nda yönettiği ayin sonrasında Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’i makamında ziyaret etti. Selçuk’ta bir kadın belediye başkanı görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Patrik Bartholomeos; “ Her zaman Selçuk’ta bulunmaktan ve burada ayinlerimizi rahatlıkla gerçekleştirmekten çok mutluyuz” dedi.

Selçuk bir kez daha Aziz Yuhanna Yortusu'na ev sahipliği yaptı
Editör: Ege Olay
08 Mayıs 2019 - 16:46
Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı verdiğini, bu kapsamda Kadınların toplum içerisindeki yerini yükselttiğine dikkat çeken Fener Rum Patriği I. Bartholomeos; “Bugün kadınları belediye başkanı olarak, milletvekili olarak görüyoruz. Tüm bunlarla iftihar ediyor; Selçuk’un ilk kadın belediye başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Kültürlerin ve medeniyetlerin buluşma noktası Selçuk, bu yıl da Aziz Yuhanna Yortusu’na ev sahipliği yaptı. Fener Rum Patriği I. Bartholomeos tarafından yönetilen ayine Türkiye’nin yanı sıra yurt dışından da pek çok Hristiyan katıldı. Fener Rum Patriği Bartholomeos, "Müslümanlara yeni başlamış olan mübarek ramazan ayı dolayısıyla en içten tebriklerimi ve Hristiyan Ortodoks cemaatinin en iyi dilekleri ve tebriklerini arz ediyorum" dedi. Ayine Yunanistan Cumhurbaşkanı ProkopisPavlopulos'un eşi VlasiaPavlopulos da katıldı.

‘BU KENTİN YABANCISI DEĞİLİM’

Patrik Bartholomeos bir kez daha Selçuk’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Birçok kez Selçuk’ta bulunduk ve ayinlerimizi yönettik. Tüm kurumlardan ve Selçuk halkından her daim destek ve samimiyet gördük. Yani buranın yabancısı değilim” diye konuştu.

Barış, kardeşlik duygularına, kültürlerin bir arada yaşamasına verdiği öneme dikkat çeken Patrik Bartholomeos, Filiz Ceritoğlu Sengel’i Selçuk gibi bir kentin belediye başkanı olarak görmekten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

KADINLARIMIZ HER ZAMAN ÖNEMLİ VE DEĞERLİ

Kadınlara duyulan saygının her dinde, her kültürde ortak bir değer olduğuna dikkat çeken Patrik Bartholomeos; “Kadınlara karşı her zaman çok saygılıyız. Kur’an-ı Kerim’de; ‘Cennet annelerin ayağı altındadır’ ifadesi yer almaktadır. Kadınlara ve annelere her zaman hürmet gösteriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı vermiştir. Onların toplum içerisindeki yerini yükseltmiştir. Bugün kadınları belediye başkanı olarak, milletvekili olarak görüyoruz. Tüm bunlarla iftihar ediyor; Selçuk’un ilk kadın belediye başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Selçuk halkına saygı ve sevgilerini sunan Patrik Bartholomeos ayrıca tüm Selçuklular’ın Ramazan Ayını da kutladı.

‘BİRÇOK ÖNEMLİ DEĞERLERE SAHİBİZ’

Patrik Bartholomeos’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Birçok önemli değeri içerisinde barındıran bir kenttir Selçuk. Biz o değerleri korumak ve daha da yüceltmek üzerine çalışmalarımızı düzenleyeceğiz” dedi.

‘SELÇUK KÜÇÜK BİR TÜRKİYE’

Selçuk’un kültürel ve dini anlamda geniş bir yelpazeye sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Sengel; “Selçuk küçük bir Türkiye’dir. Türkiye’de kültür adına, medeniyet adına ne varsa hepsinin izleri Selçuk’ta vardır. Bu yüzden bir arada yaşama kültürünü Türkiye’ye ve tüm dünyaya en iyi anlatabilecek kentlerden bir tanesi Selçuk’tur. Bir arada yaşarken birbirimizin haklarına saygılı olmamız gerekiyor. İnanç birlikteliği de bu saygının bir parçası olarak bizim için oldukça büyük önem arz ediyor. Bu inanç birlikteliğini de biraz daha ortaya çıkarmamız gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum