Şehit yakınları ve gazilere yapılan ödemeler artırıldı

EGEOLAY/Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfınca hak sahiplerine yapılan aylık ödeme miktarı 1500 liradan 2600 liraya, ramazan ve kurban bayramlarında verilen ikramiye 2000 liraya çıkarıldı.

Şehit yakınları ve gazilere yapılan ödemeler artırıldı
Editör: Ege Olay
22 Mart 2022 - 15:28 - Güncelleme: 22 Mart 2022 - 15:35
Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfınca 15 Temmuz darbe girişimi, Beşiktaş’taki terör saldırısı ve Zeytin Dalı Harekatı sonrası toplanan şartlı bağışlardan hak sahiplerine yapılan ödemeler yüzde 73,33 artışla aylık 2600 liraya yükseltildi. Hak sahiplerine dini bayramlarda da ayrıca 2000 lira verilecek.
 
Şehit yakınları ile gazilere maddi ve manevi destek sağlamak amacıyla 13 Temmuz 2019’da kurulan ve Mütevelli Heyeti Başkanlığını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yürüttüğü Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, 15 Temmuz darbe girişiminde, İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırısında ve Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olanların yakınları ile gazi ve malullere aylık maddi destek sağlanıyor.
 
Vakıf tarafından hak sahiplerine yapılan ödeme miktarı Nisan 2022’den itibaren aylık 1500 liradan 2600 liraya çıkarıldı. Ayrıca ramazan ve kurban bayramlarında verilen ikramiye, 1100 liradan 2000 liraya yükseltildi.
Vakıf hak sahiplerine dini bayramların yanı sıra 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde de ek olarak bir aylık tutarında ödeme yapıyor.
Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfınca bugüne kadar hak sahiplerine yapılan destek ödemesi miktarı 104 milyon lirayı geçti.

 


YORUMLAR

  • 5 Yorum
  • Süleyman Okkay
    2 yıl önce
    Bu resmen ayrımcılık adeletsizlik Sayın Cumhurbaşkanımız siz TC cumhurbaşkanı olarak sadece 15 temmuz değilde bütün TC şehit ve gazileri derneği başkanı olmanız bir gazi olarak bizleri daha çok mutlu ederdi sizin bu şartlı bağışları adeletsizliğe ve ayrımcılığa yol açacağı için şartlı değilde bütün şehit ve gaziler adına kabul etseniz daha adil ve kucaklayıcı birleştirici kenetleyi olmazmıydı bu sistem biz gaziler arasında hiç hoş karşılanıyor..
  • Serhat sakir
    2 yıl önce
    Ben teror saldirisinda 2 yerimden kirsun yedim gazi oldum ama ben almiyorum boyle bir odeme anladigim kadariyla 15 temmuz gazilerine veriyolar
  • Kadir özel
    2 yıl önce
    GAZİ VE ŞEHİT AİLELERİ KANUN AYRILMASİ YAPİLMAMASİ LAZİM KİMSE KEYFİNDEN GAZİ KEYFİNDEN ŞEHİT OLMADİ HEPSİ BEDEL ODEDİ
  • Gazi mustafa yanik
    2 yıl önce
    (5434/56) VATAN borcunu öderken sakat oldum ben bu şekilde hiç bir yardim almadim saygılar
  • Kenan Karanfil Izmir
    2 yıl önce
    15 Temmuz şehit ailelerine ve gezilerine 15 Temmuz bayramında 1 aylık ikramiye verilmesi güzel de,Kıbrıs gazilerine de KKTC nin kuruluş yada 20 Temmuz kurtuluş gununde 1 maas ikramiye neden verilmez? SAYIN AILE BAKANI!!! BIZLER ÜVEY EVLATMIYIZ, YADA BIZ KENDI ADIMIZA MI BU HAREKATI YAPTIK???? EL insaf