Şehit ve gazi yakınlarına kol kanat gelecek yeni şube

EGEOLAY/Terörle Mücadele ve Vazife Kahramanları ve Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin İzmir Şubesi hizmete açıldı.

Şehit ve gazi yakınlarına kol kanat gelecek yeni şube
Editör: Ege Olay
20 Mayıs 2022 - 13:31
Terörle Mücadele ve Vazife Kahramanları ve Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gazi Emrullah Aktaş, İzmir'e geldi. Şehit ve gazi yakınlarının yanında olan ve onlara destek veren derneğin İzmir Şubesinin açılışını gerçekleştirdi. Terörle Mücadele ve Vazife Kahramanları ve Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin İzmir Şube Başkanı Yusuf Sincar ile Derneğin İzmir Şube Başkan Yardımcısı ve Ege Bölge Koordinatörü Mehmet Kılıç da Genel Başkan Aktaş'a eşlik etti. Dualar okunda kurdele kesilip açılış gerçekleşti. 

AMAC GAZİLERE GÖZ, KOL VE BACAK OLMAK

Terörle Mücadele ve Vazife Kahramanları ve Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gazi Emrullah Aktaş, yeni şubenin açılışıyla ilgil bilgi vererek, "Ben 2005'te Irak'ta gazi olmuş, bu vatanın bir evladıyım. Geçen yıl derneğimizi kurduk. Derneğimiz bütün şehit ailelerini, gazileri ve vatanseverleri bir araya getirmek. Bir çatı altında 7'den 70'e tüm vatanseverleri bir çatı altında toplamak. 2021'de kurduğumuz derneğimizin 50'nci şubesini açtık. 16 da temsilciliğimiz var. Amacımız gazilerimize göz, kol ve bacak olabilecek vatandaşları bir araya getirmek. Siyasi bir yapımız yok. Şehit ve gaziler siyaset üstüdür" dedi. 

DERNEĞİN BİRÇOK PROJESİ VAR

Birçok projelerinin bulunduğunu vurgulayan Genel Başkanı Aktaş, "En büyük projemiz 'Askere polise taş atma. Asker ol'. Bu projenin hikayesi ise şöyle. Ben doğuda görev yaparken, çocukların zafer işareti yaptığını gördüm. Ancak çocuklar bunun anlamını bilmiyordu. Ne yazıkki 13- 14 yaşına gelen bu çocuklar, hainler tarafından dağa götürülüyordu. Biz şunu yapalım dedik. Bu çocuklara devleti ve milleti anlatım öğrensinler. Bu çocukları kazanalım. Kürdü, Türkü, Çerkezi ve Lazı gibi üyelerimizle doğuda okullara gittik, birçok çocuğumuzu kazandık. Milli Savunma Üniversitesine bu bölgeden birçok çocuk katıldı. Bu da bizi mutlu etti. Biz gazi olduk bedel ödedik ve oturalım demedik. Neler yapabiliriz diye harekete geçtik" dedi.
İzmir Şube Başkanı Yusuf Sincar ise, "Bu göreve layık görüldüğüm için Başkan Emrullah Aktaş'a teşekkür ederim. Amacımız gazilere, gazi ve şehit yakınlarına hizmet etmek. Şiarımız önce vatandır. Ben Mardinliyim. Sincar aşiretine mensubum. Teröre karşı büyük mücadeleler gerçekleştirmiş bir aşiretin mensubuyum. Göremizi başarıyla yapacağız" dedi. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum