Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin "Akıllı Şehirler Zirvesi'nde"

EGEOLAY/21 Şubat 2020 tarihinde Hatay iline bağlı Arsuz ilçesi ev sahipliğinde gerçekleşen “Arsuz Akıllı Şehirler Zirvesi” Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in katılımı ile gerçekleşti.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin "Akıllı Şehirler Zirvesi'nde"
Editör: Ege Olay
22 Şubat 2020 - 12:52 - Güncelleme: 22 Şubat 2020 - 12:57
Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’in açılış konuşmasını gerçekleştirdiği toplantıda sözü alan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin; “Öncelikle böyle bir organizasyonu gerçekleştirmesinden dolayı ev sahipliği yapan Arsuz ilçesi Kaymakamına ve Belediye Başkanına teşekkürlerimi sunuyorum. Seferihisar’da hayata geçirdiğimiz projeleri sizlerle paylaşmaktan ve Akıllı Şehirler kavramı üzerinden belediyelerin ve şirketlerin stratejilerini görmek için sizlerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyorum” İfadelerinde bulundu.

 

Zirve’ye Hatay milletvekili, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Akıllı Şehirler Daire Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akıllı Şehirler kapsamında çalışmalarını gerçekleştiren şirketler katıldı.

 

Gerçekleşen toplantıda 4 farklı oturum üzerinden Akıllı Şehirler temasıyla kentlerin izlemesi gereken yol haritaları paylaşılırken; Seferihisar Belediyesinin Cittaslow çatısı altında 2009 yılından günümüze kadar hayata geçirdiği Türkiye’de bir ilk olan Çocuk Belediyesi, üretici pazarları ve kadın kooperatifleri gibi projeleri sunuldu.

 

Projelerini BM’nin 17 Küresel Kalkınma Amaçlarını temel alarak yürüten Seferihisar Belediyesi’nin sunumu katılımcılar tarafından büyük bir ilgi gördü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum