Seferihisar'a 3 bin metrekarelik yeni park

EGEOLAY/Seferihisar Belediyesi 3 bin metrekare alanda Hıdırlık 100. Yıl Parkı’nı ve Halk Kafe’yi hizmete açtı. Yeşil alanı, yürüyüş parkuru, çocuklar için oyun alanları ve basketbol sahasının bulunduğu parkta vatandaşlar Halk Kafe’de ucuz ve kaliteli hizmet imkanı bulacak. “Tek bir ağacı bile kestirmem” diyen Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin yeni parklar ve yaşam alanları inşa edeceklerini müjdeledi.

Seferihisar'a 3 bin metrekarelik yeni park
Editör: Ege Olay
16 Mart 2024 - 15:33
Seferihisar Belediyesi, Hıdırlık Mahallesi’nde 3 bin metrekare alanda inşa ettiği Hıdırlık 100. Yıl Parkı’nı ve Halk Kafe’yi, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla hizmete açtı. Yeşil alanı, yürüyüş parkuru, çocuklar için oyun alanları ve basketbol sahasının bulunduğu parkta vatandaşlar Halk Kafe’de ucuz ve kaliteli hizmet imkanı bulacak.
Açılışta konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar’ın Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilçelerinden biri olduğunu vurgulayarak, ilk 5 yıllık hizmet döneminde alt yapı sorununu çözdüklerini belirtti. “Alt yapısı sağlam olmayan bir yerin üstüne ne koysak olmaz” diyen Yetişkin, “O gün verdiğimiz karar ile bugün kimse sene 2024 Seferihisar’da doğalgaz yok, sene 2024 olmuş çeşmeden zehirli su akıyor, sene 2024, günlerce elektrik kesiliyor diyemiyor. Bugün Seferihisar halkı evinde rahat yaşıyorsa 5 yıl önce verdiğimiz karar sayesindedir” dedi.
 
“YENİ DÖNEMDE YAŞAM ALANLARI ARTACAK”
 
Gelecek 5 yılda üst yapıya ağırlık vereceklerini ve yeni yaşam alanları inşa edeceklerini vurgulayan Yetişkin, “2029 yılına kadar Seferihisar’ın her noktası, halkın neşe içinde bir araya geldiği, sosyalleştiği alanlarla dolacak. Gençlerin eğlendiği, kültür sanat etkinliklerine katıldığı, çocukların oyunlar oynadığı merkezler inşa edeceğiz. Seferihisar’ın her mahallesi Halk Kafelerle, sosyal tesislerle, parklarla, kent ormanlarıyla donatılacak. 
Seferihisar halkı tiyatrolarda, konserlerde, gösterilerde bir araya gelecek. 
Masmavi, pırıl pırıl denizimizin kenarında yaptığımız sosyal tesislerde Seferihisar’ın keyfine varacağız” diye konuştu.
 
PARK TARTIŞMALARINA SON NOKTAYI KOYDU
 
İlçedeki bir parkın yıkılacağı ve ağaçların kesileceği iddialarının kesin bir dille gerçeği yansıtmadığını belirten Yetişkin, “Buradan size bir sözüm var. Bir tane ağacımızı bile kestirmem. O park mahalle halkınındır. Mahalle halkının olmaya da devam edecek. Hiç şüpheniz olmasın. Bırakın park yıkmayı her gün daha büyük daha güzel parklar açmaya devam edeceğiz. O park 300 metrekare bugün açtığımız park tam 3bin metrekare. Bundan sonra da binlerce metrekarelik parklarımız Seferihisar halkının olacak! Seferihisar halkı bu parklarda eğlenecek, hayat bulacak” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum