"Savunma sanayinde sürekli yükselttiğimiz hedeflerimiz doğrultusunda kararlılıkla çalışmayı sürdürüyoruz"

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya mitinginde yaptığı konuşmada, “Savunma sanayinde sürekli yükselttiğimiz hedeflerimiz doğrultusunda azim ve kararlılıkla çalışmayı sürdürüyoruz” dedi.

"Savunma sanayinde sürekli yükselttiğimiz hedeflerimiz doğrultusunda kararlılıkla çalışmayı sürdürüyoruz"
Editör: Ege Olay
24 Şubat 2024 - 16:44

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen Sakarya mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye ve Türk milleti olarak şayet bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşamak istiyorsak yapacağımız iş bellidir” diyerek, şu açıklamada bulundu: “Güçlü bir orduya, güçlü bir savunma sanayine sahip olacağız.”

Başka ülkeler için belki bunların bir tercih olabileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye için her alanda güçlü olmanın bir mecburiyet olduğunu kaydetti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aksi takdirde bizi düşmanlarımıza karşı; ne uluslararası hukuk koruyabilir ne mensubu olduğumuz ittifaklar koruyabilir ne de acizliğini artık herkesin kabullendiği Birleşmiş Milletler koruyabilir. Bizi düşmanlarımıza karşı koruyacak olan tek şey; bileğimizdir, kendi gücümüzdür, kendi imkân ve kabiliyetlerimizdir.”

“KENDİMİZLE BERABER, DOST ÜLKELERİN İHTİYAÇLARINI DA KARŞILAYAN BİR ÜLKE HÂLİNE GELDİK”

KAAN savaş uçağına, Anadolu gemisine, Akıncı’ya, Kızılelma’ya, Anka’ya, Atak’a, Fırtına obüslerine, Altay tankına, çeşit çeşit füze sistemlerine sahip olmanın Türkiye için bir beka meselesi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyada 5. nesil savaş uçağı yapabilen dört ülke arasına girmemizin gurunu yaşayamayanlar, dönüp kalplerindeki ülke ve millet sevgisini bir sorgulasın. Şayet bu savunma sanayi projelerini hayata geçirmemiş olsaydık, Allah göstermesin, bugün nasıl bir durumda olurduk düşünmek bile istemiyoruz” diye konuştu.

Son 21 yılda savunma sektörüne yaptıkları yatırımların karşılığını, hem güvenlikle hem ihracatla almaya başladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendimizle beraber, dost ve kardeş ülkelerin ihtiyaçlarını da karşılayan bir ülke hâline geldik. Geçtiğimiz yıl 185 ülkeye, 230 çeşit ürün ihraç ederek 5,5 milyar dolarlık rekor ihracat tutarı yakaladık. Sakarya, diğer alanlarda olduğu gibi bu mücadelede de ülkemizin önde gelen şehirleri arasındaki yerini aldı. Savunma sanayinde sürekli yükselttiğimiz hedeflerimiz doğrultusunda azim ve kararlılıkla çalışmayı sürdürüyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum