'Sanayinin yüksek lisans yapan çalışana ihtiyacı var.'

EGEOLAY/Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü (İŞKUR) , İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi, MÜSİAD, İKÇÜ Genç Girişimciler Topluluğu ortaklığında düzenlenen “İŞKUR Kampüste” etkinliğine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

'Sanayinin yüksek lisans yapan çalışana ihtiyacı var.'
Editör: Ege Olay
12 Mayıs 2019 - 11:46 - Güncelleme: 12 Mayıs 2019 - 11:54
İKÇÜ ev sahipliğinde gerçekleşen Kariyer ve Girişimcilik Günü etkinliğinde, İŞKUR tarafından Yükseköğretim öğrencilerine yönelik hazırlanan, kamusal alanlarda sunulan hizmetlere üniversite öğrencilerinin geçici süreyle katılımlarının yanında gelir elde etmelerini sağlayacak olan Sosyal Çalışma Programı (SÇP) hakkında bilgi paylaşıldı.

Etkinlikte konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Kaya, İKÇÜ olarak 2020-2024 stratejik planlamasında araştırma odaklı üniversite perspektifini benimsediklerini söyledi.

“Sanayinin yüksek lisans yapan çalışana ihtiyacı var.”

Konumu gereği organize sanayi bölgeleriyle iş birliklerinin güçlendirilmesi adına önemli adımlar atıldığını kaydeden Prof.Dr. Kaya, “Rektör Hocamızın yönlendirmesi ile İKÇÜ’nün araştırma odaklı çalışmasını planladık. Araştırma odaklı olmak bizim için oldukça önemli. Buna ek olarak, girişimcilik, eğitim ve toplumsal katkı hedeflerimiz arasındadır. Üniversitemiz, İzmir’deki 13 sanayi bölgesinden birinin tam merkezinde yer almaktadır. Bu durumdan üniversitemiz öğrencilerinin faydalanabilmesi adına, organize sanayi ile üniversite iş birliği üzerine çalışmalar yapmaya odaklandık. Organize sanayiinin verilerini incelediğimizde, Ar-Ge Bölümü’nde yüksek lisans yapan çalışana ihtiyaç duyduklarını gördük. Bizim de, öğrencilerimizin yüzde 19’u bu alanlarda yüksek lisans yapmaktadır. Bu güçlü bir istatistik ve hem organize sanayi hem de üniversite öğrencilerimiz için değerli bir veri.” dedi.

“Veriler araştırma alt yapımızın iyi olduğunu gösteriyor.”

URAP’ta 2000 yılında kurulan üniversiteler arasında, iki sene üst üste üçüncülük elde edilmesinin önemine dikkat çeken Prof.Dr.Kaya, “Tüm devlet üniversiteleri arasında, akademik yayın yapma alanında 20’nci sıradayız. Bu veriler araştırma alt yapımızın ve akademik personel alt yapımızın iyi olduğunu göstermektedir. Dolayısıyla öğrenci arkadaşlarımızın bu alt yapılardan etkin bir şekilde yararlanmaları gerektiğini düşünüyorum. Üniversite olarak, hem bakanlık projelerinde, hem uluslararası projelerde aktif bir şekilde yer almaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz de bu projeler içerisinde bursiyer olarak yer almaktadırlar.” diye konuştu.

“Sadece eğitim yetmez.”

Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Esen ise ‘İŞKUR Kampüste’ etkinliklerinin öğrenciler açısından oldukça değerli olduğunu belirtti. Öğrencilerin iş yaşamına bir adım önde başlaması için çalıştıklarını kaydeden Esen, “Eğitim hayatınızda bu gibi etkinliklerden faydalanmak sizler için çok önemli. Tüm bu etkinliklerin asıl amacı sizleri iş hayatına hazırlamaktır. Burada en iyi hocalardan dersler alıp okul hayatınızı verimli geçirseniz bile, iş hayatında sizi başarılı kılacak esas şey çalışma hayatını deneyimlemiş kişileri dinlemek ve bizzat çalışma hayatının içinde bulunmaktır. Bu yarın iş hayatına atıldığınızda oradaki çalışma kültürüne daha kolay adapte olmanızı sağlayacaktır.” dedi.

“Okurken iş hayatına hazırlıyoruz.”

İŞKUR İzmir İl Müdür Yardımcısı Emin Dank bu etkinliklerdeki amaçlarının öğrencileri eğitim-öğretim zamanlarında iş hayatına hazırlamak olduğunu vurguladı. Dank, “Etkinliğimizde, başarılı girişimcilik hikâyelerine ve bu bağlamda kişisel donanımla ilgili deneyim ve bilgilere yer vereceğiz. Böylece öğrencilerimize yol gösterici, motive edici örnekler sunmayı hedefliyoruz. Bu etkinliklerde edineceğiniz bilgiler, iş hayatınızda önemli olacaktır diye umut ediyoruz. Tüm öğrencilerimize iş hayatında bol şans ve başarı diliyoruz. İş hayatında ihtiyaç duymaları durumunda, tüm öğrencilerimize kapımızın açık olduğunu belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Etkinliklerde, Başarılı Girişimcilik Hikâyeleri, İŞKUR Hizmetleri Bilgilendirme Sunumu, CV Hazırlama ve Etkili Mülakat Teknikleri seminerle anlatıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum