Salihli ve Turgutlu arasında ekonomik sorunlara çözüm arayışı

EGEOLAY/Turgutlu TSO yönetimi, Salihli TSO’yu ziyaret etti. Düzenlenen ortak toplantıda, iş dünyasının son günlerde karşılaştığı sorunlar konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. 16 Ağustos’ta TOBB’da düzenlenecek Ekonomik Şura’da dile getirmek üzere ortak sıkıntılar tespit edildi.

Salihli ve Turgutlu arasında ekonomik sorunlara çözüm arayışı
Editör: Ege Olay
10 Ağustos 2023 - 19:07
İş dünyasını temsil eden iki komşu ilçenin odası, üyelerinin ortak sıkıntıları hakkında bilgi ve görüş alışverişinde bulundu. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’na, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle gelen Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, esnaf, tüccar ve sanayicilerden oluşan üyelerinin sorunlarına çözümler üretmek amacıyla komşu odalarla dayanışmanın önemine inandıklarını ifade etti. Aydın, Salihli, Turgutlu ve Akhisar’ın tarımı ve sanayisi ile Manisa’nın en güçlü ilçeleri olduğuna dikkat çekti ve özellikle finansman yönünden sıkışık durumda olan iş dünyasının sorunlarını çözmek üzere dayanışmanın şart olduğunu kaydetti.
Ziyarete Turgutlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ın yanı sıra, başkan yardımcıları Edip Artun ve Nazım Balyapan, Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Cebe, İsmail Ulcay ve Haldun Tüzün ile Genel Sekreter Nevzat Avcı katıldı.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda, Turgutlu heyetini Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel’in yanı sıra, Meclis Başkanı Süleyman Oral, Yönetim Kurulu başkan yardımcıları Günay Topkaya, Taner Kalay ve Yunus Kaya ile Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Doğan, Hasan Kınık, Zafer Özütok, Berk Balaban ve Mehmet Çelik’in yanı sıra Genel Sekreter Levent Kılınçaslan karşıladı.
Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Yüksel, komşu odalar arasındaki dayanışmanın önemli olduğuna vurgu yaptı. Üretilen ürünlerin eşdeğer olduğunu ve bölgesel sıkıntıların benzer olduğunu kaydeden Yüksel, şu görüşleri dile getirdi:
“Salihli’deki gelirin yüzde 40’ını oluşturan üzümde yarıya yakın rekolte düşüklüğü bekleniyor. Ortalama 320 bin ton olan kuru üzüm rekoltesinin bu yıl 190 bin tona düşeceği tahmin ediliyor. Üzümün yanı sıra diğer başlıca ürünlerimiz olan zeytin ve kirazda da bu yıl verim yarı yarıya azaldı. Bu da ekonomide maliyetlerden kaynaklanan sıkıntıları daha da katmerlendirecek. Bölgemizdeki ticareti direkt olarak etkileyecek.
Elektrik ve akaryakıt fiyatı çok yüksek. Diğer taraftan iş dünyası finansman yönünden çok sıkıştı. 3 ve 12 ay vadeli, eşit taksitli spot krediler kısıtlı olarak yeni açıldı ama bunların iki-üç ay sonra kapanacağı ve sıkı para politikasının yılbaşına kadar devam edeceği söyleniyor. Finansman sıkıntısının öncelikle çözülmesi gerekiyor. Bu tür ziyaretlerin ve dayanışmanın yararlı olduğuna inanıyoruz.”
Turgutlu ve Salihli iş dünyası temsilcileri sorunlarını karşılıklı paylaştıktan sonra, bunları 16 Ağustos’ta  Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde gerçekleştirilecek olan Ekonomik Şura toplantısında dile getirme kararı aldı. Önümüzdeki hafta Çarşamba günü Türkiye genelindeki 365 Oda ve borsa başkanlarının davet edildiği Ekonomik Şura’ya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra ekonomiden sorumlu bakanlar da katılacak.  

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum