Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şubesinden Engelliler Açıklaması

EGEOLAY/Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şubesi Engelliler Komisyonu Başkanı Musa Pala, engelliler haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şubesinden Engelliler Açıklaması
Editör: Ege Olay
11 Mayıs 2023 - 16:54
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sosyal, toplumsal ve iş hayatında engellilerin karşılaştıkları zorluklar olduğuna dikkat çeken Pala açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Ülkemizde son yıllarda yapılan çeşitli iş hayatına yönelik iyileştirmeler olsa da hala yol alınması gerekli mesafeler vardır. EKPSS ile son yıllarda kamuya atanan engelli kardeşlerimiz olsa da kamu kadrolarında hala boş olan ve ataması yapılması gereken kadrolar mevcuttur. Yetkili Sendika olan Memur-Sen İş hayatına dair birçok kazanımlar sağlamıştır. Önümüzdeki dönemde de sağlık- sen olarak çalışmalarımız bu yönde artarak devam edecektir. Engellerin çalışması sadece para kazanmak olarak algılanmamalıdır. Toplumsal hayatı karışmakta zorluklar yaşayan engelliler ulaşım anlamında birçok sıkıntılar yaşamaktadır. ülkemizde yaklaşık olarak 12-13 milyon engelli olduğu bilinmektedir. 100 yılın felaket olarak değerlendirilen deprem felaketini yaşamış olan ülkemiz birçok Can kaybının yanında birçok uzvunu kaybetmiş yeni Engelli bireyler bu sayıya eklenmiştir. 10- 16 Mayıs engelliler farkındalık haftasında biz engelliler olarak bu dünyada bu ülkede bu toplumun içinde varız ve var olmaya devam edeceğiz. Bu yolda Sağlık-Sem İzmir 1 Nolu Şube Engelliler komisyon olarak elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum