Rusya Kapıları Açtı,Turizmciler Sezona Hazır

EGEOLAY/Ekonominin önemli lokomotiflerinden turizm sektöründe, azalan vaka sayıları ve sektör çalışanlarına yönelik yapılan aşılamalarla birlikte yaz aylarında hedeflenen turist sayısı da arttı.

Rusya Kapıları Açtı,Turizmciler Sezona Hazır
Editör: Ege Olay
22 Haziran 2021 - 11:42
Başta Rusya olmak üzere, Balkan ve Ortadoğu ülkelerinin tercih etiği ülkemizde temmuz ayı itibariyle Avrupa uçuşlarının da eklenmesiyle, otel doluluk oranlarının %90'lara varan seviyelere ulaşması öngörülüyor.
Rusya'nın uçuş yasağını kaldırmasıyla rahat bir nefes alan turizm sektörü, misafirlerine huzurlu ve güvenli bir tatil için tüm önlemleri alarak 24 saat hizmete hazırız mesajı verdi.

Rusya'nın başlattığı uçuş kararının diğer Avrupa ülkelerine de örnek olmasını isteyen sektör temsilcileri, Türkiye'nin dünyadaki en güvenli turizm destinasyonlarından birisi olduğuna dikkat çekti.

Very Chic Hotel CEO’su Ömer Faruk Dengiz
ZOR GÜNLERİ GERİDE BIRAKACAĞIZ

Rusya'nın uçuş kararını açıklaması sektör adına sevindirici bir gelişme. Özellikle Rus heyetini Antalya'da ağırlayan ve Türk turizminin kalitesini tanıtan meslektaşlarımıza bir teşekkür borçluyuz. Hepimiz aynı sektörde hizmet veren ve ekmek yiyen insanlar olarak mesleki rekabet değil, işbirliğiyle daha güzel yarınlara ulaşabileceğimiz konusunda kendimize olan güvenimiz tam. Burada unutulmaması gereken bir diğer konu da Sağlık Bakanlığımız ve tüm sağlık çalışanlarımızın gece geç saatlere kadar çalışarak aşılama faaliyetlerini de sürdürmeleridir. Aşılamanın yaygınlaşması sonucu Türkiye genelinde ve Bodrum'da turizm sektöründe olumlu yansımalar almaya başladık. Hep birlikte daha çok çalışacağız ve zor günleri geride bırakacağız.

BOTAV Genel Sekreteri Serkan Ceylan
REZERVASYONLAR ARTIYOR

Rusya ile uçuşların yeniden başlamasıyla birlikte rezervasyonlarda canlanma gözleniyor. Bu durum Temmuz ve ağustos aylarında kendini daha çok belli edecek. Geçtiğimiz yıl sezon Kasım ayına dek uzamıştı, bu yıl da aynı şekilde uzaması mümkün görünüyor. Aşılama çalışmalarıyla birlikte ülkemiz daha çok tercih edilmeye başlandı ve bu bence çok önemli bir başarıdır. Şu anda Tunus uçuşları başladı. Balkan ülkeleri başta olmak üzere; Rusya'nın uçuşları açması önemli bir ivme getirecektir. Bütün pazarlardan talep almaya başlayacağız. İyi hizmet vermek ve daha başarılı bir sezon geçirmek için herkesin plan ve hazırlıklarını iyi yapması gerektiğini düşünüyorum.

TÜRSAB Alternatif Turizm İhtisas Başkanı Mustafa Demir
BU SEZONDA 2020'Yİ GEÇEBİLİRİZ

Rusça konuşan tüm ülkeler bizim için önemli bir pazar. Bodrum özelinde konuşacak olursak, esas önemli olan ise İngiltere ve AB pazarı. Rusların gelmesi sektörümüz açasından pozitif bir etki yaratmakla birlikte ana hedefimiz İngiltere başta olmak üzere; Almanya ve Fransa'nın da seferlerini tekrar başlatması. Almanya, 1 Temmuz itibariyle Türkiye'yi riskli ülkeler statüsünden çıkaracağını duyurdu. Eğer İngiltere de erken açılmaya karar verirse bu sezonda 2020 yılını rakamlarını geride bırakırız. Şu anda iç pazara yönelik satışlar daha çok yapılıyor. Yerli turistler daha avantajlı fiyatlarla konaklama imkanına sahip. Erken rezervasyon ve satışlarla birlikte 1 Temmuz'dan sonra % 90'lara varan doluluk oranları yakalanabilir.

Bodrium Otel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin
İYİ BİR SEZON GEÇİRECEĞİZ

Sektörün özellikle Rus pazarından Mayıs ayından beri önemli beklentileri vardı. Aşılamaların giderek yaygınlaşması ve güvenli turizm sertifikası belgesiyle birlikte Antalya'da ağırladığımız Rus heyeti uçuşlarda sakınca yoktur yönünde bir rapor verdi. Temmuz ayında başlayacak bu sürecin Ekim - Kasım aylarına dek süreceğini öngörebiliriz. Uçuşların yeniden başlaması bir doping etkisi yaratacaktır. Bu etkiyle birlikte diğer ülkelerden de yoğun bir misafir akışı bekliyoruz. İnsanlar uzun süredir evlerinde sıkıldı, artık seyahat etmek ve yeni yerler görmek istiyor. Çünkü, tatil önemli bir ihtiyaç. Seyahat acenteleri ve oteller de kendilerini bu yoğunluğa göre hazırladı. Yurtdışından ülkemize önemli uçuş planlamalarının da sözkonusu olduğunu biliyoruz. Bu yıl başarılı ve hareketli bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum