Psikolog Bahar Güneş'ten çocuklara ve ebeveynlere yaz tatili için önemli notlar...

EGEOLAY/Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte uzmanlar, çocuklar ve ebeveynlerin birlikte kaliteli vakit geçirmesinin önemini vurguluyor.

Psikolog Bahar Güneş'ten çocuklara ve ebeveynlere yaz tatili için önemli notlar...
Editör: Ege Olay
23 Temmuz 2019 - 10:45


Psikolog Bahar Güneş, 3 ay süren yaz tatilinde çocukların hem iyi vakit geçirebilmeleri, hem de derslerinden geri kalmamaları için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.



Çocukların ilgi alanları ve yeteneklerine göre pekçok farklı aktiviteye yönlendirilebileceğine dikkat çeken Güneş, “Çocuğunuzun ilgileri doğrultusunda sportif ve sanatsal etkinliklere katılması; yaşıtlarıyla birlikte aynı ortamı paylaşabileceği kulüp, kurs gibi faaliyetlere gitmesi onu çok yönlü geliştirecektir. Okul ve öğretmenleri tarafından verilmiş olan tatil ödevlerine günlük düzenli zaman ayrılmalı, her gün düzenli kitap okunmalı, çocuğunuz bitirdiği sınıf düzeyine dair öğrenmiş olduğu konuları tekrar etmelidir. Bu noktada şematik olarak zaman programlanabilir. Çocuğunuz başlayacağı sınıf düzeyine dair dersler ve konuların neler olduğu konusunda bilgi edinmeli ve ön hazırlık yapmalıdır. Günlük uyku saatine de özen göstermelidir” diye konuştu.



Her gece en az bir, iki saati ailece birlikte geçirmenin çocuk gelişimi açısından olumlu etkileri olduğunu vurgulayan Bahar Güneş sözlerine şöyle devam etti: “Aile bağlarının pekiştirilmesi için geniş aile olarak tanımlanan büyükanne, büyükbaba, hala, teyze, amca, dayı, yeğen, kuzen gibi yakınlarla paylaşmak amacıyla ziyaretler düzenleyin. Unutmayın zekâyı geliştiren en önemli unsurlardan biri de sosyalleşmedir. Yurtiçi veya dışında yaşayan yakın akrabalarla görüşmek için seyahatler düzenleyin. Araba, otobüs, gemi, uçak ile yapılan yolculuklarda çocukların güzergahı haritalara bakarak takip etmeleri, trafik levha ve işaretlerini izlemeleri, etkin öğrenmeyi sağlar. Gittiğiniz yerlerdeki tarihi ve doğal zenginlikleri tanımak, yaşayarak öğrenmenin gerçekleşmesine yol açar”



Psikolog Bahar Güneş, çocukların yaz aylarında spor okullarına da yönlendirilebileceğini, böylelikle grup içinde ve bireysel olarak önemli kazanımlar elde edebileceklerini de sözlerine ekledi.  



YORUMLAR

  • 0 Yorum