'Prematüre Gücü' Projesi Seminerleri İzmir'de!

EGEOLAY /Türkiye’de her 10 bebekten 1’i prematüre olarak doğuyor. Yaşama tutunmaya çalışan prematüre bebeklerin mücadelesine destek olmak için başlattığı #PrematüreGücü projesini bu yıl da sürdüren Prima, desteğe ihtiyaç duyan prematüre ebeveynlerinin de yanında yer alıyor. Proje kapsamında El Bebek Gül Bebek Derneği işbirliği ile prematüre ebeveynlerine yönelik düzenlenen bilgilendirici seminer ve eğitimler, Edirne ve İstanbul’dan sonra İzmir’de devam ediyor.

'Prematüre Gücü' Projesi Seminerleri İzmir'de!
Editör: Ege Olay
20 Mart 2019 - 15:00
Türkiye’nin lider bebek bezi markası Prima, 2 yıldır sürdürdüğü Prematüre Gücü projesi kapsamında bu yıl prematüre bebek dünyaya getiren ebeveynlere desteğini artırıyor. Proje kapsamında El Bebek Gül Bebek Derneği işbirliği ile Prematüre Ebeveyn Eğitim Fonu’nu kuran Prima, bu fon aracılığıyla Türkiye genelinde ebeveynlere yönelik bilgilendirici seminer ve eğitimler düzenliyor. Prematüre annelerinin fiziksel ve duygusal olarak ihtiyaç duyduğu desteği sağlamak amacıyla İstanbul ve Edirne’den sonra İzmir’de yapılan eğitimlere prematüre ebeveynlerinin ve yakınlarının ilgisi oldukça yoğundu.

 

 

 

10 anneden 8’i kendini suçlu hissediyor

21-22 Şubat tarihleri arasında Ege Üniversitesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma, Özel Sada ve Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan eğitimlerde El Bebek Gül Bebek Derneği’nden uzmanlar ebeveynlerin merak ettiği konularda sorularını yanıtladı ve prematüre ile ilgili bilgilendirici seminerler verdi. Projenin önemine ve eğitimlere dair bilgi veren El Bebek Gül Bebek Derneği Başkanı İlknur Okay, “Prematüre doğum yapan anneler kendini suçluyor. Neyi fazla ya da eksik yaptım ki böyle oldu, diyorlar. Yaptığımız son araştırmalara göre, prematüre bebek dünyaya getiren her 10 anneden 8’i bebekleri prematüre olduğu için kendini suçlu hissediyor ve bu annelerin sadece yüzde 17’si bu zorlu süreçte psikolojik destek alabiliyor.” diye konuştu.

 

 

 

Anneye destek önemli!

Anneye destek vermenin çok önemli olduğunu belirten Okay, “Anneye iyi bakarsanız o da çocuğuna iyi bakıyor ve çocuğun toparlanması daha kolay oluyor. Prima Prematüre Gücü projesi bu yıl da prematüre annelere destek olmak için yola çıktı. Biz de bu projeye dahil olmaktan mutluluk duyuyoruz. Prima ile kurduğumuz Prematüre Ebeveynleri Eğitim Fonu aracılığı ile devlet ve üniversite hastanelerinde bebekleri yeni doğan ünitesi yoğun bakım servisinde yatmakta olan prematüre anne-babalarıyla bir araya geliyoruz. Onlara hem prematürelik hakkında kısa bilgilendirmeler yapıyor hem de bu dönemde yaşadıkları suçluluk, endişe, korku gibi duyguları yönetebilmeleri için destek oluyoruz. Eğitimlerimiz diğer illerde de devam edecek.” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum