PayPal ile Bitcoin satın almak ister misiniz? Şu ayrıntılara dikkat edin

Paypal hesabı olan çoğu kişinin PayPal kullanarak nasıl Bitcoin satın alacağını merak etmelerine şaşırmamalı. Bu yazıda, aynı şeyi merak ediyorsanız, dikkat etmeniz gereken ana noktalara odaklanacağız.

PayPal ile Bitcoin satın almak ister misiniz? Şu ayrıntılara dikkat edin
Editör: Ege Olay
20 Haziran 2022 - 16:27
Zaman içinde hem PayPal hem de kripto paralar yerlerini sağlamlaştırmış, giderek daha popüler ve bilinir hale gelmiştir.
 
Gerek Avrupa'da Gerek Latin Amerika'da PayPal e-ticarette yaygın olarak kullanılmaktadır. PayPal'ın pazar payı, son derece saygın ve çok güvenli bir ödeme yöntemi olmasından dolayı büyüktür.
                        
Kripto paraların artan popülaritesi ve piyasadaki canlılığı karşısında insanların PayPal üzerinden kripto para satın alıp alamayacaklarını ve ayrıca kripto para satıp bunları PayPal hesabımızı besleyen itibari paraya dönüştürüp dönüştüremeyeceklerini merak etmeleri çok doğal.
 
2021 yılında PayPal, platformu aracılığıyla Bitcoin'in satın alınması, satılması ve hesapta tutulması olanaklarını sundu. Ne yazık ki, bu hizmet yalnızca ABD'de ikamet eden kişiler tarafından kullanılabiliyor. Buna ek olarak, şirket herhangi bir dolandırıcılık iddiası veya hareketinin tespiti halinde bu özellikleri kısıtlama ve hatta kullanıcıların bakiyesine el koyma hakkını saklı tutuyor.
 
PayPal'ın güvenliği sağlamak ve dolandırıcılığı önlemek için çok çaba sarf ettiğini hatırda bulundurmak gerek. Bu nedenle şirket müşterilerin şikayetlerine ve taleplerine çok dikkat ediyor.
 
Teoride, birisi PayPal aracılığıyla Bitcoin satın alıp daha sonra aldıklarının hesabına geçmediğini öne sürdüğü bir başvuruda bulunabilir. PayPal'ın bu iddiaların doğru olup olmadığını bilmesinin yolu bulunmuyor ancak genellikle talep sahibini destekliyor. Bu boşluk sebebiyle çoğu kripto borsası PayPal üzerinden Bitcoin satın almaya izin vermiyor. 
 
PayPal ile Bitcoin satın alabilir miyim?
 
Sorunun kısa cevabı HAYIR. PayPal genellikle en önemli kripto paralardan olan Bitcoin dahil herhangi bir kripto paranın doğrudan satın alınmasına izin vermiyor. Ama buna ilginç çözümler de bulunuyor.
 
Muhtemelen bildiğiniz üzere Paypal, İnternet üzerinden çalışan ve itibari para (dolar, euro ve diğer para birimleri) alma veya göndermede kullanılan alternatif bir ödeme sistemidir.
 
PayPal'ı kullanmak geleneksel banka havalesi hizmetlerinden daha kolay olsa da PayPal'ın dünyanın dört bir yanında bulunan kullanıcılardan gelen şikayet ve taleplerin incelendiği müşteri hizmetleri gibi merkezi bir sistem olduğunu belirtmek gerek.
 
Bu da, herhangi bir usulsüzlük, uygunsuzluk veya dolandırıcılık durumunda PayPal'ın müşterilerini korumak için harekete geçmesi sonucunu doğuruyor.
 
Bitcoin ise bir ödeme sistemi değil, dijital bir para birimidir, bir kripto para birimidir. Çoğu durumda nakit gibi çalışan para olmasına rağmen, sistemi tamamen merkezsizdir (ve hayır, nakit değil sanal paradır).
Artık kripto para birimi satın almanın birçok yolu var. Belirli bir anda satın almanın daha iyi olduğunu unutmamak önemlidir. Alım satım sinyalleri ile Bitcoin Buyer uygulaması size yardımcı olabilir. Kripto para ticaretinde ve yatırımında güvenilir bir asistan.
Bitcoin alıp satarken hata yaparsanız arayıp şikayetçi olabileceğiniz bir müşteri hizmetleri yoktur. Bitcoin'iniz varsa, elektronik cüzdanınızı iyi yönetmekten ve fonlarınızın güvenliğini sağlamaktan tamamen siz sorumlusunuz.
 
Bilmeniz gereken önemli bir nokta da, bir Bitcoin transferi yapıldıktan sonra bu işlemin veya transferin iptal edilmesinin mümkün olmadığıdır. Ödeme yapılmaması veya hata yapılması durumunda, yalnızca paranın alıcısının para iadesi yapmak istediği seçeneğiniz vardır.
 
Farkı tekraren belirtmek gerek, Bitcoin işlemleri geri alınamaz. PayPal platformu üzerinden yapılan işlemler ise geri alınabilir. PayPal yoluyla Bitcoin satışı için tekliflerde dikkate alınması gereken önemli bir husustur bu.
 
Aslında, kripto para birimleri ile çalışan platformların büyük kısmı PayPal hizmetleri aracılığıyla Bitcoin'in doğrudan satın alınması opsiyonunu değerlendirmiyor.
 
Bununla birlikte, dünyanın çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren ve PayPal ile Bitcoin alımı yapmanıza olanak sağlayan platformlar da bulunuyor.
 
Burada bilinmesi gereken nokta, PayPal tarafından işlem başına alınan ücretler. Bu ücretler genellikle sabit bir tutar olarak, işlemin toplam tutarının % 5,4'ü oranında alınan komisyondur. Bu tür transferleri gerçekleştirirken Bitcoin almak için ödenen komisyonları da dikkate almak gerekecektir.
 
Hem PayPal hem de kripto para birimi borsalarının herhangi bir işlem yapmadan önce kayıt ve veri doğrulama işlemi gerektirdiğini de unutmamak gerekir. Bu sebeple genellikle, geçerli bir kimlik belgesi gerektiren NYC olarak bilinen bir prosedür doğrulama prosedürü uygulanır. Bu işlem, güvenliğin sağlanması ve sahtekarlığın önlenmesi için yapılır.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum