Pandemide kapatılan iş yerlerinin vergi ödemeleri ertelendi

EGEOLAY/Salgın nedeniyle faaliyetlerine ara verilen iş yerlerinin gelir vergisi, stopaj ve KDV beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri ertelendi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Pandemide kapatılan iş yerlerinin vergi ödemeleri ertelendi
Editör: Ege Olay
25 Ocak 2021 - 11:40 - Güncelleme: 25 Ocak 2021 - 11:45

İçişleri Bakanlığı'nın aldığı salgın tedbirleri kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilen ya da durdurulan sektörlerde mücbir sebep hali ilan edildi.

Mücbir sebep kapsamında kapatılan işletmelerin vergi ödemeleri ertelendi.

İş yerleri, mücbir sebep ortadan kalktıktan 26 gün sonra vergi beyannamesi vermeye başlayacak.

İlgili tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakan Elvan, mücbir sebep kapsamına alınan işletmeleri açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Twitter'dan yaptığı paylaşımla,  koronavirüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığının aldığı tedbirler kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilen mükelleflerin vergilerini bugün yayınlanan tebliğ ile ertelediklerini söyledi.

Bakan Elvan'ın verdiği bilgiye göre; sinema salonu, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lokal, çay bahçesi, halı saha, yüzme havuzu, hamam, sauna, lunapark faaliyetinde bulunan mükellefler 1 Aralık 2020 itibariyle mücbir sebep kapsamına alındı.(TRTHABER)
 

Mücbir sebep döneminde verilmesi gereken katma değer vergisi ve muhtasar beyannamelerin beyan ve bunlara ilişkin ödeme süreleri mücbir sebep halinin sona ereceği tarihi izleyen ayın 26. günü sonuna kadar uzatıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum