Özlale: "İzmir yeniden ticaretin önemli bir limanı olacak"

EGEOLAY/İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale, İzmir iş dünyası ile buluştu. İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, EGEV, BASİFED, ESİAD, İZSİAD ve EGSD’yi ziyaret eden Özlale, İzmir vizyonunu anlatarak, projeleri ile İzmir ekonomisinin hak ettiği yere gelmesini sağlayacağını söyledi.

Özlale: "İzmir yeniden ticaretin önemli bir limanı olacak"
Editör: Ege Olay
21 Şubat 2024 - 15:08
İzmir’in geçmiş yıllarda dünyada bilinen bir liman ve ticaret şehri olduğunu ancak, son yıllarda bu kimliğini ne yazık ki kaybettiğini belirten İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale, hazırladıkları projeler ile İzmir ekonomisini de büyütmeyi hedeflediklerini kaydetti.
 
“Belediye kaynaklarını büyüteceğim”
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin yüzde 90’ının Ankara’dan geldiğini, öncelikle belediye bütçesini büyütmelerinin bir zorunluluk olduğunu dile getiren Özlale, “İspanya’nın Barcelona kentinin bütçesinin yarısı merkezi bütçeden gelirken, yarısı da belediye projeleri ile yaratılan kaynaklardan sağlanıyor. Biz de Belediyenin kendi bütçesini yaratacak projeleri hayata geçireceğiz. Bu projeleri İzmir’deki iş insanları, STK’larla yapacağımız işbirlikleri ile yapacağız. Bu konuda projelerimiz hazır. Ortak aklı kullanarak, hem belediyenin hem de kentin ekonomisini büyüteceğiz. İzmir’i yeniden ticaretin önemli bir limanı haline getireceğiz” dedi.
 
“Projelerle İzmir’i geleceğe hazırlayacağım”
 
İzmir’de yeterli iş olanakları olmadığı için ne yazık ki eğitimli insanların İstanbul yada yurtdışına gittiğini bu nedenle kentte girişimcilik kasının küçüldüğünü, yeni girişimlerin sayısının çok az olduğuna dikkat çeken Özlale, bunun içinde ar-ge ve inovasyon merkezlerini daha etkin hal getirmek istediklerini vurguladı. İzmir’de bugüne kadar yerel yönetimlerin ‘Ankara’dan kaynak gelmiyor’ mazeretine sığınarak proje üretmediğinin altını çizen Özlale: “Biz mazeret üretmeyeceğiz, iş yapacağız. İzmir potansiyeli büyük bir şehir. Biz bu potansiyeli harekete geçirerek, vizyon projelerle kenti öne çıkaracağız. Ben ödüllü bir iktisatçıyım. Bugün kadar edindiğim bütün tecrübe ve bilgimi İzmir için değerlendireceğim. Ekibimle birlikte İzmir’i geleceğe hazırlamak istiyorum” diye konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum