Örnekköy Vadisi'nde 1 Ton plastik atık topladılar

EGEOLAY/İzmir Ekolojik Denge Derneği’nin pazar günü düzenlediği Örnekköy Vadisi çöp toplama etkinliğinde yaklaşık 1 ton plastik atık toplandı ve geri dönüşüme kazandırıldı.

Örnekköy Vadisi'nde 1 Ton plastik atık topladılar
Editör: Ege Olay
13 Ocak 2020 - 22:43
İzmir Ekolojik Denge Derneği’nin hem farkındalık yaratmak hem de doğayla buluşmak için düzenlediği etkinliğe Karşıyaka Belediyesi’nden ekipman desteği geldi. Dernek başkanı Tolga Çalışkanelli, ekolojik dengenin gün geçtikçe bozulduğunu belirterek; “Bu çerçevede kurduğumuz İzmir Ekolojik Denge Derneği olarak ilk olarak çevre temizliği ve doğada çürümeyen malzemelere dikkat çekmek için Örnekköy Vadisi piknik alanında çalışma yaptık. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a etkinlik için verdiği desteğe teşekkür ediyorum, ayrıca gençlerimizin katılımının yüksek olması doğa için kayıtsız kalmayıp gönüllü olarak etkinliğe destek vermeler gençlerimizin gelecekte nasıl bir dünya görmek istediklerinin en büyük kanıtı olmuştur” dedi.







Küresel Isınmaya Karşı Bilinçlenmeliyiz

Küresel ısınmanın en büyük etkisini hala yangınların devam ettiği 1 buçuk milyar canlının hayatını kaybettiği Avustralya’da gördüklerini, ülkemizde  bu ve benzeri  felaketlerle karşılaşmamak için öncelikli olarak çevremizi temiz tutmamız gerektiğinin altını çizen Çalışkanelli, doğa için farkındalık etkinliklerinin devam edeceğini dile getirdi.





Yamanlar Dağı İçin Proje 

İzmir Ekoloji Derneği başkan yardımcısı Cem Doğan “Yamanlar Dağı özelinde doğal yaşamı canlandıracak projeler üzerinde çalışıyoruz. Çalıştığımız projelerin amacı doğal seleksiyonun sağlıklı işlemesi ve mevcut yaban hayatının neslinin tükenmemesi “ dedi ve ilerleyen süreçte projeler ile ilgi daha geniş bilgilendirme yapacaklarını dile getirdi.

Tüm İzmir’in Doğal Yaşamını Takip Ediyoruz

Yamanlar Dağı için projeler üretmeye başlayan dernek, kendilerinin sadece Yamanlar ile kısıtlı kalmadığını İzmir’in farklı bölgelerindeki doğal yaşamı da takip ettiklerini ve bu bölgelerle ilgilide araştırma içerisinde olduklarını dile getirdiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum