Optimist Milli Takımı belli oldu

EGEOLAY/Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2021 yılı Faaliyet Programı’nda yer alan TYF 2021 Milli TakımSeçme Yarışları’nın ilk haftasında Optimist Milli Takımı belli oldu.

Optimist Milli Takımı belli oldu
Editör: Ege Olay
10 Nisan 2021 - 13:36
Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi ve Urla Deniz Kulübü ev sahipliğinde düzenlenen yarışlar sonunda Optimist Genel kategorisinde birinciliği Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Ege Erdemli elde etti. Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Irmak Süvari ikinci, Teos Yat ve Yelken Kulübü’nden Göktuğ Öztuncel üçüncü oldu. Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü’nden Kutsal Güneş Kurnaz dördüncü sırayı alırken Karşıyaka Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Uğur Yıldırım beşinci sırayı aldı.

Optimist Kızlar kategorisinde Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Irmak Süvari birinci olurken İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü’nden Firdevs Yeğin ikinciliği, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü’nden İlayda Şen ise üçüncülüğü elde etti.

Optimist Junior Genel kategorisinde Yalıkavak Yelken Kulübü’nden Derin Bartan birinci, aynı kulüpten ArielaRudkovskaya ikinci, B.B. Bodrumspor Yelken Şubesi’nden Ahmet Efe Çanakçı üçüncü, Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Nil Gönen dördüncü, İstanbul Yelken Kulübü’nden Kaya Osman Üner beşinci oldu.

Optimist Junior Kızlar kategorisinde Yalıkavak Yelken Kulübü’nden Derin Bartan birinci, ArielaRudkovskaya ikinci, Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Nil Gönen ise üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, bu zorlu süreçte başarılı bir yarış organizasyonu gerçekleştirerek 2021 yılının Optimist Milli Takımı’nı seçtiklerini söyledi. Başkan Akdurak “Milli Takıma seçilen yelkencilerimiz 2021 yılında gerçekleşecek Uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil ederek bizleri gururlandıracaklar. Yelkencilerimizi spora yönlendiren ve destekleyen ailelerine, onları yetiştiren antrenörlerine ve spor yapabilmelerini sağlamak için imkanlarını sonuna kadar kullanan kulüp yönetimlerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Akdurak sözlerini şöyle tamamladı: “TYF 2021 Milli Takım Seçme Yarışları'nın gerçekleştirilmesinde değerli katkılarından dolayı Urla Kaymakamlığımıza, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze ve her adımımızda büyük destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, ev sahipliği yapan Göztepe Yelken Kulübü ve Urla Deniz Kulübü'ne ve organizasyonun hazırlık aşamalarını fedakarca gerçekleştiren Federasyon çalışanlarına teşekkür ediyorum.”


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum