Olimpik Anneler projesinin sporcularından Busenaz Sürmeneli Altın Madalya kazandı

EGEOLAY/P&G’nin Türkiye’de spor kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla başlattığı Olimpik Anneler projesinin sporcularından Busenaz Sürmeneli, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda boksta kadınlar 69 kiloda Altın Madalya almaya hak kazandı. Sürmeneli, bu başarısıyla boks kategorisinde Olimpiyat Altın Madalyası kazanan ilk kadın sporcu oldu.

Olimpik Anneler projesinin sporcularından Busenaz Sürmeneli Altın Madalya kazandı
Editör: Ege Olay
07 Ağustos 2021 - 17:05

Dünyanın en büyük kişisel bakım ve temizlik ürünleri şirketlerinden olan ve Fairy, Prima, Ariel gibi markaların üreticisi Procter & Gamble’ın (P&G) Olimpik Anneler projesiyle desteklediği 34 sporcu arasında yer alan Busenaz Sürmeneli, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda Altın Madalya kazandı. Yarı Finalde ringe çıkan Busenaz Sürmeneli, kadınlar 69 kilo boksta mücadele ediyordu. Sürmeneli bu başarısıyla boks kategorisinde Olimpiyat Altın Madalyası kazanan ilk kadın sporcu oldu.

 

Olimpik Anneler projesiyle 34 sporcuya ve annesine destek verildiğini, bunların 29’ununsa Tokyo’ya Olimpiyat vizesi aldığını söyleyen P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu “Olimpik Anneler ailesi olarak Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na bu denli geniş bir kafile ile katıldığımız için çok mutluyuz. Bizi sevindiren diğer bir gelişme ise Olimpiyatlara katılan 29 sporcumuzun 14’ünün kadın olması. Biz hayatın her alanında eşitliğe inanıyoruz ve eşit fırsatlar tanındığında kadınlarımızın neler başarabileceğini çok iyi biliyoruz. Busenaz Sürmeneli bunun en iyi örneklerinden birini hepimize gösterdi ve kazandığı başarıyla tüm ülkemizi gururlandırdı. Kendisinin bu başarısını kutlar, bize yaşattığı gurur için teşekkür ederiz. Aynı zamanda diğer tüm sporcularımıza başarılar dileriz.”

 

Olimpiyatların başlamasına kısa bir süre kala sporun yaşam kaynağı ve vazgeçilmezi olduğunu söyleyen Milli Boksör Busenaz Sürmeneli, her günün sporla geçtiğini belirtmişti. Sürmeneli “Çocukluğumda annem gönüllü olarak tekvando hocalığı yapıyordu. Benim de kendi tercihimi yapabilmem için her spor dalını denememi sağladı. Onun sayesinde 10 yaşıma kadar basketbol, futbol, badminton gibi farklı alanlarda spor yaptım. Tabii bu süreçte annem bana boksu denetse de spora başlamam, teyzemin eşi ve hala antrenörüm olan Cahit Süme’nin yönlendirmesi ve ailemin desteğiyle ile birlikte gelişiyor. Annem ise benim hayatımı güzelleştiren ve yönlendiren yegane kişi. Annem ben spora başladığımda da yanımdaydı bugün de. Ben yensem de yenilsem de sırtımda her zaman onun elinin olduğunu hissediyorum. Ve bunu biliyorum. Şimdi ise önümde Olimpiyat Oyunları var. Ben Dünya ve Avrupa şampiyonlukları yaşadım ama her sporcunun hayalinde bir hedef daha bulunuyor, o da Olimpiyatlar. Olimpiyat Oyunları çok büyük bir organizasyon ve benim de hedefim. Bu yoldaki en büyük destekçim ise yine annem”.

YORUMLAR

  • 0 Yorum