Reklam

Okul kütüphanesinde müstehcen görüntüler, yönetim duyarsız!

Zerrin ÇAPKIN-ÖZEL-EGEOLAY/Manisa Sancaklı Bozköy 75. Yıl Ortaokulunun kütüphanesinde “Bir Çırpıda Dünya Edebiyatı’ adlı kitapta yer alan müstehcen karikatürler tepki çekti. 12 yaş için uygun olan kitabı, 10 yaşındaki Y.K adlı öğrencinin yanında olduğu ve tüm 5.nci sınıfların gördüğü öğrenildi.

Okul kütüphanesinde müstehcen görüntüler, yönetim duyarsız!
Editör: Ege Olay
13 Kasım 2024 - 15:48
Milyonlarca öğrenci kendilerini geliştirmek için okullarda bulunan kütüphanelerden yararlanıyor. Kütüphanelerden okul yönetimleri  sorumlu ve hangi kitapların yer alacağına onlar karar veriyor. İdaalara göre Manisa Sancaklı Bozköy 75. Yıl Ortaokulunun kütüphanesinde 12 yaş için uygun olan “Bir Çırpıda Dünya Edebiyatı” adlı kitabın yer aldığı söyleniliyor.

Öğrenci Y.K’nin elinde kitabı gören öğretmen Gülizar Karanfilin kitabı aldığı ve kaldırılması için okul yönetimine dilekçe verdiği öğrenildi.

İçinde müstehcen görüntülerin var olduğu “Bir Çırpıda Dünya Edebiyatı” adlı kitabın; öğrencileri zihinsel, gelişimsel ve psikososyal olarak etkileme durumu var.

 Bazı öğretmenler ve okul müdürünün de kitaptan haberdar olduğu ve herhangi bir önlem almadıkları idaa ediliyor. Öğrencilerden Y.K ve M.T durumu okul müdürüne bildirdiğini ve müdürün, “ O sayfayı okuma olur biter” dediği öğrenildi.

Kitabın kaldırılması için öğretmen Gülizar Karanfil tarafında 5 defa dilekçe verildiği öğrenildi. Karanfilin verdiği son dilekçeye gazetemiz ulaştı.
  
Dilekçe de şu ifadeler yer alıyor; “

“05.11.2024  tarihinde Salı günü okul çıkışı çalıştığımız İngilizce Tiyatro Egzersiz Çalışması sırasında 5-B sınıfı öğrencimiz Y.K isimli öğrenci bana okul kütüphanesinden aldığı 1357 kayıt numaralı “ Bir Çırpıda Dünya Edebiyatı” adlı kitabın 156. Sayfasındaki karikatürü gösterdi. Karikatürde müstehcen görüntüler vardı. Hemen elinden aldım ve bir daha vermedim. Ancak öğrencimiz bana bu karikatürü siz Müdürümüze gösterdiğini ve tarafınızca “ O sayfayı okuma olur biter ” cevabı verdiğinizi bana Y.K ve tüm öğrencilerin önünde söyledi. Akabinde bu resmi Müdür Yardımcısı D.İ ve Din Kültürü Öğretmeni ve Sınıf öğretmenleri F.O da arkadaşları ile gösterdiklerini bu öğretmenlerin  kayıtsız kaldıklarını ellerinden kitabı almadıklarını öğrenmiş bulunmaktayım. Bu durum tarafımı son derece rahatsız etmiştir. Bu resim öğrencilerde zihinsel, gelişimsel ve psikososyal kapsamlı ciddi bir sorun teşkil edeceğini düşünüyorum. Iş  bu dilekçe ile tarafıma yazılı olarak bu resme kayıtsız kaldığınızın doğru olup olmadığını belirtmenizi, bu kitabın ivedilikle kütüphaneden kaldırılmasını  ve kaldırıldığına dair yazılı cevap talep ediyorum.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum