Reklam

Oktoberfest İzmir'de 21 bin kişiyi ağırladı

EGEOLAY/Almanya'nın dünya çapında ses getiren Festivali Oktoberfest, iki gün boyunca #BirlikteGüzel katkıları ve Eats and Beats yorumuyla tüm dünyayla aynı anda İzmir Arena’da da gerçekleştirildi.

Oktoberfest İzmir'de 21 bin kişiyi ağırladı
Editör: Ege Olay
08 Ekim 2019 - 11:55
Yemek standları, konserler ve oyunlarla donatılan festival alanı, Bavyera'daki Oktoberfest festivalini aratmadı. On dört yıldır hizmet sektöründe çalışmalar yapan, yedi yıldır mekan işletmeciliği yapan ve 2019 yılı itibarıyla İzmir'de festivaller düzenlemeye başlayan Fatih ve Mehmet Akif Keser kardeşler, mevsimine göre Türkiye'ye uygun olan dünyadaki yaygın olan festivalleri Eats and Beats olarak gerçekleştiriyor.

Festival gelirinin yarısını personelleriyle paylaştıklarını ifade eden Mehmet Akif Keser, festivalde 22 adet stant kurduklarını, aralarında tanınmış yemek markaların olduğunu ve dünyanın her yerinden yiyeceği ve içeceği İzmirliler'le buluşturduklarını ifade etti.

Oktoberfest'te workshoplar düzenlediklerini de ifade eden Mehmet Akif Keser, “Daha çok yerel sanatçılarımızın ya da barmenlerimizin verdiği kurslardan oluştu. Türkiye'nin en büyük Oktoberfest'ini gerçekleştirdik. Türkiye'de daha büyüğü yok. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük çadırını da kurduk. Çadırımız aynı anda bin 200 kişiyi ağırlayabiliyor. Bir dönümden daha büyük bir çadırımız var. Cumartesi günü 10 bin kişiyi, pazar günü de sekiz bin kişiyi ağırladık. Cumartesi günü sabaha karşı gerçekleştirdiğimiz after partiye ise üç bin kişiyi katıldı. Festival, toplamda 21 bin kişiyi ağırladı. Ayrıca dünyadaki örneklerinde olmazsa olmazlardan olan Lunapark'ı, masraftan kaçınmadan İzmir Arena'ya kurduk. Alanda, çadır sahnesi, ana sahne ve after sahne olmak üzere üç sahne kuruldu” bilgisini verdi.

Athena’nın yer aldığı festivalde ayrıca Büyük Ev Ablukada, Anıl Piyancı, Evrencan Gündüz ve Uzaylılar, Nova Norda, Ege Çubukçu ve Hey! Douglas gibi sanatçılar farklı tarzlarındaki repertuvarlarıyla katılımcılara müzik keyfi yaşattı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum