O eylem için söz firmada; Çalışanlar destek verdi!

EGEOLAY/İzmir'de Erişen İnşaat’ın yürüttüğü La Bonita Çiğli projesinde çalışan işçi olduklarını ifade eden maaşlarının ödenmediği için inşaatın yapıldığı alana giderek eylem yapan işçilerle ilgili firmadan açıklama yapıldı.

O eylem için söz firmada; Çalışanlar destek verdi!
Editör: Ege Olay
06 Ağustos 2019 - 12:21
Açıklamayı Erişen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yılmaz yaptı. Çalışanların Yılmaz’a destek verdiği görülürken, Yılmaz, “Mahalli basında firmamızın ve şahsımın da ismini geçirerek sosyal medyadan şirketimizde çalıştığı ve maaşlarını alamadığı iddia edilen işçiler firmamız çalışanı değildir firmamızın sözleşme ile alt taşeron olarak hizmet aldığı Yeşil Yapı Resul Bilir firması ve çalışanlarıdır.  Ve firmaya borucumuz yoktur” dedi.

       

1995 yılından beri Çiğli’de müteahhitlik faaliyetlerinde bulunan Erişen İnşaat imzasıyla Çiğli’de yükselen La Bonita Projesi’nde rezidans konseptindeki konutlar, teslime yaklaşırken, dün inşaat şantiyesinde taşeron firmaya ait çalışanlar paralarını alamadıklarını gerekçesiyle eylem yaptı. Yapılan eylemle ilgili Erişen inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yılmaz’a inşaatta çalışan işçiler de destek verdi.



FİRMAMIZIN SÖZLEŞMELİ ALT TAŞERONU



"Firmamızın bugüne kadar gerek kurum ve kuruluşlara ödenmemiş herhangi bir borcu yoktur" diyen Yılmaz sözlerine şöyle devam etti:

“Mahalli basında firmamızın ve şahsımın da ismini geçirerek sosyal medyadan şirketimizde çalıştığı ve maaşlarını alamadığı iddia edilen işçiler firmamız çalışanı değildir firmamızın sözleşme ile alt taşeron olarak hizmet aldığı Yeşil Yapı Resul Bilir firması ve çalışanları üstlendikleri ince işleri sözleşmeye uygun kalitede ve sürede yapmadıkları için hukuki süreç başlatılmıştır.



KURULUŞA ÖDENMEMİŞ HERHANGİ BİR BORCUMUZ YOK



Firmamızın tezahürlerinde gecikmeye sebebiyet vermeleri ve eksik hatalı imalatları nedeniyle firmamız zarar görmüş ve yasal süre devam etmektedir hem haksız hem de gerçeğe aykırı beyanlarla firmamızın prestijini sarsmaya çalışan yeşil yapı ve sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca firmamızın bugüne kadar gerek kurum ve kuruluşlara ödenmemiş herhangi bir borcu yoktur. Devam etmekte olan La Bonita projemiz teslimata yaklaşmış Eylül sonunda mal sahiplerine en güzel şekilde teslimatı için çalışmalarımız devam etmektedir."




YORUMLAR

  • 0 Yorum