Nikahlarda normalleşme süreci

EGEOLAY/Bornova Belediyesi kontrollü normalleşme sürecine geçilmesi ile birlikte nikah salonları sosyal mesafe kuralına göre düzenledi. Nikahlar, koronavirüs tedbirleri kapsamında 10 kişilik konuk kapasitesi ile kıyılmaya başlandı. Yeni uygulama ile çiftler, şahitler ve konuklar oda nikahlarının kıyıldığı salonlarda, maskeleriyle ve aralarında 1.5 metrelik sosyal mesafe boşluğu kalacak biçimde girebiliyor.

Nikahlarda normalleşme süreci
Editör: Ege Olay
30 Mayıs 2020 - 11:26
Normalleşme sürecinin seyrine göre daha sonra hizmete girecek olan büyük nikah salonunda oturma düzenine korona virüs ayarı yapıldı. Yine kişi sınırlaması olacak olan yeni düzenleme çerçevesinde boş bırakılacak koltukların üzerine bilgilendirme yazıları asıldı. 

Konuklu ilk nikahlar

Yeni düzenleme sonrası kıyılan ilk nikahlarda Meral Yekta Karayük ve Can Alkan çifti ile Özlem Saygılı ve Alihan Özakoğlu çifti  hayatlarını birleştirdi. Böylesi bir süreçte en azından yakınlarının yanlarında olmasının bile büyük mutluluk verdiğini belirten çiftler, Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.  

Korana virüs sürecinin zor bir süreç olduğunu dile getiren Özlem-Alihan Özakoğlu çifti, “Nikahımız iki kez ertelendi. Büyük endişe yaşıyorduk ama şimdi çok mutluyuz” dedi. Meral Yekta - Can Alkan çifti ise duygularını; “Koronavirüs salgını nedeniyle iptal etmek zorunda kaldığımız düğünümüzün ardından hayatımızı birleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz”sözleriyle dile getirdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum