Necip Nasır; Yerel seçim İzmir için bir dönüşüm noktası olacak

EGEOLAY /Yerel seçimlerle birlikte İzmir'de yeni bir dönemin kapısının açılacağını söyleyen Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, tüm vatandaşlara en temel demokratik hakları olan oy kullanma çağrısında bulundu.

Necip Nasır; Yerel seçim İzmir için bir dönüşüm noktası olacak
Editör: Ege Olay
26 Mart 2019 - 11:06
Binlerce yıllık tarihi geçmişiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapan İzmir'in çağın koşullarına göre yeniden yapılandırılması gerektiğine dikkat çeken Nasır, burada hem ekonomiyi hem de belediyeciliği çok iyi bilen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci'nin bir adım öne çıktığını dile getirdi.

 

İzmir'de başta şehir planlaması, alt yapı, ulaşım ve kentsel dönüşüm konularında ivedilikle çözüm üretilmesi gerektiğini ifade eden Necip Nasır, “ İzmir'in bilim, teknoloji ve yazılım, gıda, tarım teknolojileri, turizm, sanayi ve lojistik merkezi olarak ön plana çıkması gerekiyor. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci'nin açıkladığı kent projelerinde özellikle ulaşım ve lojistikle ilgili planlanan uygulamalar kentin yaşam kalitesini artıracak. AK belediyecilikle kentin ekonomi alanındaki gerçek potansiyeli de ortaya çıkarılacak” diye konuştu.

 

Yerel seçimlerde Ak Parti'nin kazanmasıyla birlikte İzmir'de yaşanacak değişimin diğer kentlere de örnek olacağının altını çizen AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, özellikle, çevreye saygılı, altyapı, eğitim, sağlık, ulaşım, kültür ve sanat ile ilgili önemli yatırım ve projelerin hayata geçirileceğini belirterek, İzmir’in tarihi kent kimliğinin de ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.

 

İMAR BARIŞI VE ŞEHİR PLANLAMASI VURGUSU

 

İmar barışıyla birlikte vatandaşların mülkiyet sorununun giderildiğini dile getiren Necip Nasır, “Vatandaşların yıllardır yaşadığı mülkiyet sorunu çözülmeden yeni planlama yapmak mümkün değildi. Burada hükümetimiz devlet ile vatandaşı barıştırdı. İmar barışıyla birlikte vatandaşlar da mülkiyet hakkına kavuştu. Bundan sonraki dönemde deprem gerçeği ile yaşayan vatandaşın sağlıklı konutlarda yaşamasının önü açıldı. Sağlıklı konutlarda oturmak herkesin hakkı. Çevresiyle bütüncül, yollarıyla, parklarıyla ve sosyal alanlarıyla planlanmış bir İzmir yaratmak artık hayal değil” dedi.

 

Deprem gerçeğiyle yüz yüze olan İzmir'de bir an önce ada bazlı kentsel dönüşüm gerçekleştirilmesi gerektiğini de kaydeden Nasır, şehir planlamasının da insan ve çevre odaklı olarak yeniden düzenleneceği bilgisini verdi.

 

İzmir’deki yapıların yüzde 55’inin kaçak gecekondu olduğunu söyleyen Necip Nasır, “İzmir’de kaçak olmayan yapıların da yüzde 65’i deprem yönetmeliğine haiz değil. Metropollerde ve Büyükşehirlerdeki bu çarpık yapılaşma aslında vatandaşın sorunu değil. Sosyal devlet içerisinde sağlık ve eğitimin devlet tarafından sağlandığı gibi barınma hakkının da yönetenler tarafından sağlanması gerekir. Deprem gerçeğinin olduğu ülkemizde çarpık kentleşme sorununun çözülmesi gerekiyor. Şimdi imar barışının ardından sosyal devlet anlayışı ile birlikte sağlıklı konutların önünün açılması gerekiyor. Bu konuda hükümet kendi üzerlerine düşen görevi yaparken, yerel yönetimlerin de burada üzerine düşeni yapması gerekir” diye konuştu.

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE RIZA ESAS ALINACAK”

 

İzmir’de Bakanlık tarafından yapılacak kentsel dönüşümlerin yerinde dönüşüm olacağı ve vatandaşın rızası olan planlar doğrultusunda yapılacağının altını çizen Necip Nasır, “ Bu planlar onaylandığında vatandaşın talebine göre ister devlet ister belediye tarafından dönüşüm yapılacak. Karabağlar’da 540 dönümlük alanda, vatandaşlarımız imar barışına müracaat edecekler. Mülkiyet hakkından sonra arsa tapularına da kavuşacaklar. Daha sonra yapılan planlar rızaları ile onaylanacak ve yerinde dönüşüm esas olacak. Vatandaş isterse dönüşümü bakanlığa isterse belediyeye yaptırabilecek, vatandaş bu alanlarda planları onayladıktan sonra dönüşümü devlete yaptırmak isterse , hakkaniyet ölçüsünde yapıp kimse mağdur olmadan konutları teslim edeceğiz. Ancak Karabağlar’da bu alanlar dışındaki ve İzmir in genelindeki dönüşümü esas belediyeler yapmak ile mükellef, İzmir lilerin bu noktada işi ehline teslim etmesi gerekiyor” dedi.

 

ÖNEMLİ OLAN KENTİN GELECEĞİ

 

İzmir'de oy kullanacak herkesi siyaseti ve ideolojiyi bir kenara bırakarak karar vermeye çağıran Necip Nasır, sözlerine şöyle devam etti: “ Burada esas mesele şehrin dinamiklerini harekete geçirebilecek yönetimlerde. Şehri yönetecek kişinin sadece belediyecilik bilgisi yetmez, aynı zamanda ekonomi bilgisi de olması gerekir. Nihat Bey, İzmirden alan değil İzmir'e veren, istihdam yaratan, ekonomik katkı sağlayan, yıllardır İzmir’de vergi rekortmeni, şehrin sorunlarını sahada iyi bilen, tam İzmir’i yönetecek bir kişi. Nihat Bey İzmir için bir şans, İzmirlilerin bu noktada bunu iyi değerlendireceklerini düşünüyorum. Hem belediyecilik hem ekonomi bilgisi ile ve 10 numara projesi ile İzmir’i hak ettiği bir noktaya getirecek işin ehli, Zeybekçi ile değişim İzmir’de 6. aydan itibaren hissedilecektir. İzmirli hemşerilerim artık konuya siyasi-ideolojik olarak bakmamalı, İzmir’in kente hizmet edecek ehil kişilere bırakılması gerekir. Farklı düşünen hemşerilerime sesleniyorum, eğer karşılığını bulmazsanız, 2023’te sandıkta hesap sorun. Aksi takdirde bir 5 yıl daha beklersek İzmir’de beyin göçünden dolayı gencimiz kalmayacak. İzmir’i harekete geçirecek, ekonomisini canlandıracak belediyecilik gerekiyor. Yıllardır aslında arzuladığımız, hayal ettiğimiz düşüncelerimiz Nihat Zeybekci'nin projelerinde hayat bulacaktır”

YORUMLAR

  • 0 Yorum