Reklam

Narlırede'nin Çocuk Senfoni Orkestrası'na büyük ilgi

EGEOLAY/Narlıdere Belediyesi tarafından kurulacak olan ve ilçenin sanat yaşamına renk katması beklenen Narlıdere Çocuk Senfoni Orkestrası için yapılan seçmelerine 110 çocuk katıldı. 15 farklı enstrümanla sınava gelen çocuklar, jüriden tam not aldı. Başkan Ali Engin “Çocuklarımıza sanatı aşılamayı ve bu sayede geleceğe ışık tutmayı hedefliyoruz” dedi.

Narlırede'nin Çocuk Senfoni Orkestrası'na büyük ilgi
Editör: Ege Olay
21 Ekim 2019 - 12:09
SEÇMELERE 110 ÇOCUK KATILDI

Narlıdere Belediyesi’nin, çocuklara sanatı sevdirmek ve Narlıdere’nin sanat yaşamına renk katmak için hayata geçirdiği Çocuk Senfoni Orkestrası için seçmeler yapıldı. Ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencileri kapsayan seçmeler için, 15 farklı enstrümanda, en küçüğü 7, en büyüğü 17 yaşlarında 110 çocuk katıldı. Değerlendirmeler, Çocuk Senfoni Orkestrası Eğitmeni ve Orkestra Şefi Kartal Akıncı ile Genel Sanat Koordinatörü Dilek Rodos tarafından yapıldı.

 

HEYECANI PAYLAŞTILAR

Cumartesi ve Pazar, gün boyu süren sınavlarda keman, viyola, kontrbas, obua, fagot, yan flüt, klarnet gibi enstrümanlarda çocuklar yeteneklerini sergilerken, aileler de heyecanla çocuklarını destekledi. Başkan Ali Engin de seçmelerde yer alarak, hem öğrencilerin hem de velilerin heyecanını paylaştı.

 

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Gelişim çağındaki çocuklarımız için müziğin ne kadar önemli olduğunu biliyor ve projelerimizi de ona göre hazırlıyoruz. Söz verdiğimiz gibi, Çocuk Senfoni Orkestrası’nı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli hocalar eşliğinde, belediyenin himayesinde hayata geçireceğimiz bu projenin Türkiye’ye örnek olacağına inanıyorum. Seçmelere katılan tüm çocuklarımızı kutluyorum” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum