Nakliyeciler 'Korona' kıskacında Site yöneticileri ortada yok!

EGEOLAY/Koronavirüsle mücadele devem ederken; geçtiğimiz günlerde, İzmir Bornova'da faaliyet gösteren Nakliyeciler Sitesi'nin kamouyana yansıyan yoğun kalabalık ve tedbirsizlik görüntülerinin ardından sular durulmuyor. Kooperatif yöneticileri siteye uğramazken, esnaf da yaşanan sorunun hem sağlık hem de işleyiş açısından ele alınarak çözülmesini bekliyor.

Nakliyeciler 'Korona' kıskacında Site yöneticileri ortada yok!
Editör: Ege Olay
04 Nisan 2020 - 17:31
Nakliyeciler; ülkenin koronavirüsle topyekun mücadele ederken; Kooperatif yönetiminin bütçesi olmasına rağmen ilk günden itibaren tedbir almak için en küçük bir adım atmadığından şikayet ediyor. Yönetimin; başından bu yana sürece dahil olmadığını, giriş çıkışlarda; iş yerlerinde uygulanabilecek dezenfeksiyon yöntemleri, maske dağıtımı gibi hiçbir tedbiri almadığını; haber olunca da buhar olup uçtuğunu söyleyerek; kendilerini görevlerinin başına davet ediyor.  



Temsilcilerimiz  kayıplara karıştı...



Büyük, orta ve küçük ölçekli yaklaşık 300 nakliye işletmesinin faaliyet gösterdiği siteye İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün şoför giriş çıkışlarını sınırlayarak yapmaya başlaması  ise halen her gün kepenk açan esnafı zorda bırakıyor. Tam anlamıyla bir korona kıskacında olan sitede faaliyet gösteren esnaf, giriş çıkışlar için köklü çözüm bulunmasını beklerken şimdi de muhatap bulamıyor. Çıkan haberler üzerine; İzmir Kara Nakliyecileri Sitesi Kooperatif Başkanı ve Yöneticileri'ne ulaşamamaktan ve sitenin sahipsiz kalmasından şikayetçi olan esnaf, çaresizliklerini 'Temsilcilerimiz kayıplara karıştı" sözleriyle ifade ediyor. 



Günlük olarak ortalama  3-4 bin şoförün giriş çıkış yaptığı siteye, emniyetin kontrolünde 5'er kişilik gruplarla girişe izin verildiğini belirten esnaf, site yöneticilerinin bir an önce duruma dahil olması gerektiğini belirtiyor. Çıkan haberlerin ardından siteye bir daha uğramayan ve hiçbir açıklama yapmayan Kooperatif Başkanı ve yöneticilerin görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan nakliyeciler; seçtikleri kişilerin böyle bir dönemde kendilerini yalnız bıraktığını söyleyerek; bir an önce ortaya çıkarak ilgili kurumlarla görüşülmesini ve herkes için verimli bir çözüm üretmesini bekliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum