Mordoğan'ın beklediği müjde geldi

EGEOLAY/İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bütünşehir Yasası ile birlikte sınırlarına dahil edilen Mordoğan’ın evsel atık su ve yağmur suyu sorununu çözmek için yapım ihalesine çıkıyor. 110 kilometrelik kanalizasyon ile 8 kilometrelik yağmur suyu şebekesi döşenecek turistik mahalleye ileri biyolojik atık su arıtma tesisi de kurulacak.

Mordoğan'ın beklediği müjde geldi
Editör: Ege Olay
21 Mart 2019 - 10:11
Karaburun'un tarihi, doğası, denizi ve nergis çiçekleriyle ünlü Mordoğan bölgesindeki en büyük problemlerinden biri olan evsel atık su sorunu çözülüyor. İZSU Genel Müdürlüğü, kanal alt yapısı olmayan ve Bütünşehir Yasası ile birlikte Büyükşehir  sınırlarına dahil edilen Mordoğan’a kanalizasyon şebekesi döşemek ve ileri biyolojik atık su arıtma tesisi yapmak için sürdürdüğü çalışmaları tamamladı. İlçe belediyesince de eş zamanlı olarak imar uygulaması yapıldı. Mayıs ayında yapım ihalesine çıkmaya hazırlanan İZSU, 110 kmatık su ve 8 km yağmursuyu hattı döşeyecek. Ayrıca farklılık gösteren arazi kotları nedeni ile 8 tane de terfi merkezi yapacak. Kurulacak alt yapı sistemi Mordoğan Merkez, Ardıç ve eski köy yerleşimi de dahil olmak üzere Mordoğan’ın tamamına hizmet verecek.

Mordoğan ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin de projelerini hazırlayan İZSU, arıtma tesisi ve deniz içindeki deşarj hattının yapımını kanalizasyon imalatları ile eş zamanlı tamamlanacak şekilde ihale edecek.  Sulucadere mevkisinde 17 bin metrekarelik alanda kurulacak ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin projesi Çevre ve Şehircik Bakanlığı’nca da onaylandı. Mahallenin yaz ve kış dönemine ait değişen atık su debisi doğrultusunda hazırlanan tesis "koku giderimli" olacak ve arıtılmış sular ultraviyole sistemi ile dezenfekte edilecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum