Reklam

Mordoğan'daki sağlık ocağı TBMM gündeminde

EGEOLAY /Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir’in Karaburun İlçesi Mordoğan Beldesinde bulunan sağlık ocağının hafta içi saat 16:00’dan sonra hizmet vermemesine ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle 6 maddelik soru önergesi verdi.

Mordoğan'daki sağlık ocağı TBMM gündeminde
Editör: Ege Olay
08 Ağustos 2019 - 14:59
Konuyu, TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Bayır, nüfusu yaz mevsiminde 50 bini aşan Mordoğan’a en yakın hastanenin 50 km uzaklıktaki Urla ilçesinde bulunduğunu vurgulayarak, Mordoğan’da olası bir durumda sağlık ocağında 24 saat nöbetçi sağlık ekibinin bulunması gerektiğini de ifade etti.

Önergede, Mordoğan’daki sağlık ocağı ile ilgili sorunların yanı sıra İzmir ve ilçelerindeki polikliniklerin durumuyla ilgili de sorular yönelten Bayır, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından şu soruların yanıtlanmasını istedi: 

1- Nüfusu yazın 50 bini aşan Karaburun - Mordoğan’da sağlık ocağında hafta içi niçin saat:16.00’dan sonra sağlık görevlisi ve ekibi bulunmamaktadır. Çalışma saatlerine neden uyulmamaktadır?

2- Yazın, çok önemli bir miktarda nüfusu artan bu Mordoğan’ın, sağlık ocağı ile ilgili sorunlarının çözümü konusunda bir girişimde bulunacak mısınız?

3- İzmir ve ilçelerinde saat: 16.00’dan sonra hizmet vermeyen ve hafta sonları kapalı olan poliklinikler var mıdır? Var ise sayısı nedir? Ne gerekçe ile kapalıdır? 

4- İzmir ve İlçelerinde polikliniklerde hangi branşlardan sağlık personeli bulunmaktadır? 

5- Acil müdahale durumunda branş alanı dışında bir vaka ile karşılaşıldığında, farklı branştan olan bir görevli hekime ve sağlık ekibine ulaşmak için gerekli olan düzenlemeler yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa, bu durumu paylaşır mısınız?

6- İzmir ve çevresinde 2002 – 2019 yılları arasında, halkın vergileriyle yapılan ve tam teşekküllü poliklinikler için ne kadar harcama yapılmıştır?

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • hasan Onus
    4 yıl önce
    sayın başkanım biz mordoğanlılar olarak ve Mordoğan gönüllüleri platformu olarak sağlık ocağımızın 7 güh 24 saat acık olmasını bekliyoruz Bu konuda hic tahamülümüz yok bize yardım eden bütün duyarlı kesime sonsuz teşekkürler sesimizi duyurmaya devam edeceğiz.