MİSİAD Genel Başkanı Feridun Öncel'den Bayram mesajı

EGEOLAY /Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD) Genel Başkanı Feridun Öncel, Ramazan Bayramına ilişkin kutlama mesajlarını paylaşırken, MİSİAD yapılanması hakkında da önemli bilgiler verdi.

MİSİAD Genel Başkanı Feridun Öncel'den Bayram mesajı
Editör: Ege Olay
05 Haziran 2019 - 21:32
Başta Türk-İslam Dünyası olmak üzere, tüm gönül dostları ve ülke sevdalılarının Ramazan Bayramını kutlayan MİSİAD Genel Başkanı Feridun Öncel, MİSİAD'ın yapısı üzerine de bizlerle ayrıntılı bir paylaşımda bulundu. 

 

Genel Başkan Öncel'in MİSİAD nedir, ne değildir üzerine ayrıntılı bildirisini sizlerle paylaşıyoruz. 

 

''Dünyanın, ülkelerin, şehirlerin, toplumların kaderinde topyekûn bir şuur, genele şamil bir gayret ve akıl etkili olmuyor. Milyonlarca, yüzbinlerce değil onbinlerce insan yan yana gelip şuralar, meclisler, kurultaylar yapmak suretiyle kararlar vermiyor. Bu, genelin bir eksikliği veya yetersizliğinden değil muhakkak. Kastım, işin doğasının gereğini vurgulamak.

 

Fahr-i Kainat Efendimiz (s.a.v.) bir kişi yola çıkmıştı, kırk kişi olduklarında dünyaya çağrısını yaptı. Binleri, onbinleri beklemedi. Buna gerek de yoktu. Ana güç kaynağında kenetlenmiş, liderine bağlı, davasına inanmış bir avuç insan, Allah’ın dininin insanlara ulaşmasını sağlayacaktı. 

 

Allah’ın Rasulü’nün ve yakın dostlarının ayak bastığı yeri yüzmilyonlar izledi, tereddüt etmeden...

 

Benzerlik kurmak, kıyas etmek veya başka bir niyetle söylemediğimi ta başında belirterek birkaç örnek daha verebilirim:Kürşat, bütün kavmi ev ev gezerek bir mücadeleye girişmedi. Zaman da zemin de yoktu. Kırk çeriyle Çin Sarayı’nı bastı. 

 

Mustafa Kemal, bir grup silah arkadaşıyla mücadelesinin çatısını oluşturdu.

 

Siyasi partilerde, derneklerde, kuruluşlarda, devlet kurumlarında bir lider (veya başka sıfat taşıyan kişi) çıkar, yakın yönetim ekibini oluşturur ve o kadro iş görür/görmeye çalışır. Binler arkadan yürür zaten… Ana çalışma prensibi buna dayanır.

 

Yol fark etmez.

 

Dava fark etmez.

 

Coğrafya, ırk, din, eğitim, yetişme tarzı… Hiçbiri fark etmez.Gönül seferberliği

 

MİSİAD olarak bizim izlediğimiz yol da aynı aşağı-yukarı…

 

 

Bir çağrınız vardır yaparsınız, bir derdiniz vardır anlatırsınız, prensipler koyarsınız ve davetinizi gerçekleştirirsiniz.

 

 

Bir Genel Başkan ve Yönetim Kurulu; bir yurtiçi ve yurtdışı örgütlenmesidir aslına bakarsanız.

 

Bu işin temeli, kenetlenmişliğe, inanmışlığa, kardeş haline gelmeye dayanır. Çağrımız “Birlik ve Beraberlik İçinde Olmak”tı, yaptık… Derdimiz, “Parti, Memleket, Anlayış Farkı Gözetmeden Vatanımıza-Devletimize-Milletimize Hizmet Etmek”ti, anlattık.

 

Prensibimiz, “Kardeşçe ve Dürüstçe Yan Yana Gelmek”ti, geldik. “Geldik” derken süreç bitmiş gibi algılanmasın. Tersine gittikçe daha fazla hız kazanarak devam eden bir rahmetli Yusuf Akçura’nın söylediği gibi “bir olma, iri olma, diri olma” süreci devam ediyor.

 

Daha en başında kendi tarifimizi yapmıştık zaten: Biz Ahi Evran Hazretlerinin yolunu çizdiği Ahilik kulvarında yürüyeceğiz.

 

Bunun dışında hiçbir ön koşulumuz, hiçbir kaygımız olmayacak.

Ayırıcı değil birleştirici, koparıcı değil bütünleştirici, mesafe koyan değil kucaklaşan, kibrine mağlup olup yukarılarda bir yerde konum uyduran değil tevazu kanatlarını açmış, birbiri için sevinç ve kaygı duyan bir yapıyız.

 

“MİSİAD nedir” diyen olursa böyle tarif ediyoruz.

 

Siz de böyle bilin.

 

Herkes de böyle bilsin.

 

Biz birbirine, memleketine candan bağlı, çalışkan, hırs taşımayan, arkadaşının hep bir adım daha ileri atmasına arzulu ama kendisi için beklentisiz gayret neferleriyiz.

 

Hepimiz böyleyiz, duyururuz…''

 

 

 

Feridun Öncel

Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD)

Genel Başkanı

YORUMLAR

  • 0 Yorum