Milletvekili Bilici'den; köprü ve otoyol zamlarına tepki

EGEOLAY/Gelecek Partisi İzmir Milletvekili ve TBMM Kâtip Üyesi Mustafa Bilici, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan yüksek zamlara tepki gösterdi.

Milletvekili Bilici'den; köprü ve otoyol zamlarına tepki
Editör: Ege Olay
26 Ekim 2023 - 14:41
Milletvekili Bilici yaptığı açıklamada; hatırlanacağı üzere 90 yıllarda, yüksek enflasyonun sebep olduğu yüksek maliyetler, seçim ve oy kaygıları nedeniyle piyasaya yansıtılmazdı. Seçim sonrasına ertelenen zamlar, ekonomi durma noktasına geldiği için birden yapılırdı.  Uzun yıllardır unuttuğumuz bu popülist uygulama, iktidar partisi oy kaybetmeye başladıkça yeniden uygulanmaya başladı. Seçimlerden sonra verilen tüm vaatler unutuldu. Zamlar yağmur gibi yağmaya başladı.  AK Partinin ehliyet ve liyakatten uzaklaşarak, talimatla politika oluşturduğu yöneticilerin Türkiye Cumhuriyeti’ne ödettiği bedeller çok ağır oldu. Çark ettiler, ancak anlayış değişmiyor, israftan vazgeçmiyorlar. İMF’nin yıllarca bu millete reva gördüğü uygulamaların daha fazlasını yaparak, itibardan tasarruf olmaz anlayışı ile kendileri hiçbir fedakârlık yapmayarak, vatandaşın cebine göz diktiler. Yıllardır millete iban vererek paralarını alan AK Parti, seçimlerden hemen sonra, yaptığı zamlarla, vatandaşın canını okuyor.
Cumhurbaşkanı 9 Ocak 2023 tarihinde otoyol ve köprü hizmetlerinin fiyatlarında yıl boyunca artış olmayacağını söylemişti. Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü 24 Ekim 2023 tarihinde otoyol ve köprü ücretlerine önce zam yapıldığını duyurdu. Aynı gün konu ile ilgili bir açıklama daha yapıldı. Bu defa yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı; zam kararının Ocak 2024'e ertelendiğini duyurdu. Tam bir tiyatro sergiliyorlar. İyi polis, kötü polis oynuyorlar.
Milletin aklı ile alay ediyorlar. Ölümü gösterip, sıtmaya razı ediyorlar. Yapılan fahiş artışları unutturmak, gelen tepkilerin önüne geçmek için yapılan açıklamanın hemen ardından erteleme kararı aldılar. 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri geçiş ücreti, tek yön otomobil için yüzde 76,5 zam ile 8,50 TL iken 15 TL oldu.  Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti yüzde 52,5 zam ile 190 TL iken 290 TL oldu.  Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ise yüzde 47,5 zam ile 200 TL'den 295 TL'ye yükseltildi.
İktidarın kendi yanlışlarını milletin omuzuna yüklemesi vatandaşı kambur etti. Çarşıda, pazarda görüyoruz. Milletle iç içeyiz bunun sürdürülebilirliği mümkün değil. Emekliler geçinemiyor. Öğrenciler okuyamıyor, memurlar barınamıyor. Hiçbir meslek grubu halinden menün değil, esnaflar kepenk kapatıyor. İktidar kulağının üstüne yatmış, muhalefeti ve milleti duymamazlıktan geliyor. Sayın Cumhurbaşkanı ve kabinesi ecak-acaklarla  en erken 2026 yılını işaret ederek umut siyaseti yapıyorlar, çünkü bu güne dair söyleyebilecekleri ne bir olumlu icraatları var, ne de millete yüzleri var. Millet açım diye bağırıyor, onlar algı yöneterek sizi anlıyoruz sabredin, sizi enflasyona ezdirmeyeceğiz 3-5 yıl sonra bu işi çözeceğiz diyorlar.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum